Stadion Galgenwaard is morgen (woensdag) het decor van de Eredivisiepartij tussen FC Utrecht en Sparta Rotterdam. FCUtrecht.nl sprak in aanloop naar die partij met trainer/coach Jean-Paul de Jong.

“Welk gevoel overheerst naar aanleiding van de uitwedstrijd van afgelopen zondag tegen Excelsior? Wat overblijft is dat we in een wedstrijd die voor de neutrale toeschouwer leuk was om te zien het verzuimden de 1-2 voorsprong over de streep te trekken”, aldus De Jong. “We kwamen een dik kwartier voor tijd op 1-2. Dan moet je wachten op de ruimtes die nog gaan komen. Vanuit een georganiseerde situatie, namelijk een ingooi, kregen we de 2-2 tegen. Dat mag niet gebeuren.”

Afspraken nakomen
“De les moet zijn dat als je er zoals wij in Kralingen twee (doelpunten, red.) maakt, dat dat genoeg moet zijn voor de zege. Daarnaast moeten we meer rendement halen uit de kansen die we creëren. We kwamen zondag tot de rand van de zestien, daarna stokte het”, vertelde de oefenmeester van de Utrechters, die zag dat de aanvallende wissels – het inbrengen van Cyriel Dessers en Sander van de Streek – de ploeg wel en extra impuls gaven.

Ould-Chikh geblesseerd
Morgen moet FC Utrecht het stellen zonder de vanwege blessures afwezige spelers Patrick Joosten, Anouar Kali, Simon Makienok, Jean-Christophe Bahebeck en Bilal Ould-Chikh. Laatstgenoemde liep tegen Excelsior een blessure op. “Hij heeft een tik op zijn knie gehad. Sparta komt voor hem te vroeg”, aldus De Jong, die lovend is over de inbreng van Ould-Chikh. “Hij is op de trainingen heel goed bezig en verdiende zijn invalbeurt tegen Excelsior.”

‘Snel en daadkrachtig ingegrepen’
Het treffen met Sparta Rotterdam wordt afgewerkt op een nieuwe grasmat. Die werd vorige week gelegd. De mat die er lag, was na sneeuwruimwerkzaamheden in december zwaar beschadigd en na drie thuisduels in korte tijd vervolgens aan het einde van z’n Latijn. “Het zegt wat over de professionaliteit van de club dat er snel en daadkrachtig is ingegrepen. Dat verdient een compliment.”