Vanmiddag is FC Utrecht een plekje omhoog geklommen in de ranglijst van de Eredivisie. De FC uit de Domstad staat nu op de vierde plek. De ploeg van trainer/coach Jean-Paul de Jong kwam tegen FC Twente op een 0-1 achterstand, maar wist dat uiteindelijk om te buigen tot een 3-1 overwinning. FCUtrecht.nl bezocht de persconferentie en schreef mee met de nabeschouwing.
 
“Sander van de Streek kreeg al vrij snel een kans, we hoopten dat we die lijn konden doortrekken maar je zag dat FC Twente toen het spel meer naar zich toe trok”, aldus trainer/coach Jean-Paul de Jong. In die periode kwam FC Utrecht ook meer in de problemen. “In die fases hadden we ook meer moeite om ons positiespel/veldspel in te vullen. Daardoor werd FC Twente ook een stuk gevaarlijker.”
 
De ploeg uit Enschede kwam op voorsprong, daarna wisselde De Jong en zette hij drie man achterin. “Je zag dat we daardoor meer controle kregen en die controle resulteerde in een 1-1 voor de rust.” De Jong zag dat de tweede helft een stuk beter verliep dan de eerste. “We hadden volledige controle, goed veldspel en veel loopacties in de diepte. En dat resulteerde in mooie doelpunten.”
 
Toch is de trainer/coach zich er goed van bewust dat FC Utrecht goed is weggekomen in de eerste helft. “Als die kans voor open goal erin ging krijg je een hele andere wedstrijd.” Hoe dan ook is De Jong erg tevreden over wat hij ziet: “Hier zit een tevreden coach die zijn ploeg in meerdere systemen ziet spelen en daarin ook wedstrijden ziet winnen. Hiermee hebben we onze ambitie richting de vierde plek een beetje waar gemaakt en dat is een groot compliment voor het elftal.”