Zondag speelt FC Utrecht tegen de nummer zestien van de Eredivisie, Roda JC. FCUtrecht.nl sprak in aanloop naar die partij met trainer/coach Jean-Paul de Jong.

FC Utrecht komt uit een goede week waarin er uit twee wedstrijden zes punten werden behaald. Na een overwinning tegen Sparta Rotterdam en de nummer vijf van de Eredivisie, PEC Zwolle, kan trainer/coach Jean-Paul de Jong vooruitblikken op de wedstrijd tegen Roda JC.         
                           
Goede reeks voortzetten
Roda JC vecht tegen degradatie, iets waar De Jong ook rekening mee houdt: "Zij zullen alles aangrijpen om de punten in Kerkrade te houden. Wij zitten in een goede ontwikkeling qua speelwijze en resultaten en daar willen we een vervolg aan geven." Eerder dit seizoen werd het in Stadion Galgenwaard 2-0 door doelpunten van Labyad en Van de Streek. "In de thuiswedstrijd hebben wij laten zien tot waar wij toe in staat zijn, het zal voor ons belangrijk zijn om dat mee te nemen naar de uitwedstrijd."

Het Parkstad Limburg Stadion heeft een kunstgrasveld in het bezit, vergt dat een andere voorbereiding? "Nee, wel hebben we getraind op het kunstgrasveld in verband met de vorst. Het is goed hoe onze jongens daarmee omgaan. Dat is iets wat ik ook al in eerdere wedstrijden op kunstgras heb ervaren. Dat we mentaal en fysiek voorbereid zijn."

Blessures 
Anouar Kali maakte vorige week vrijdag zijn rentree op de Nederlandse voetbalvelden door 45 minuten mee te spelen met Jong FC Utrecht tegen RKC Waalwijk. "Goed om te zien dat Kali zowel in de wedstrijd als op de trainingen laat zien dat hij al dicht bij een terugkeer in de wedstrijdselectie zit." De terugkeer van Kali geeft De Jong dadelijk een extra keuze voor de positie van verdedigende middenvelder. Naast Kali maakte Patrick Joosten ook zijn rentree bij Jong FC Utrecht. Joosten mocht in de wedstrijd tegen Helmond Sport een klein half uur meespelen.