FC Utrecht versloeg vanavond (zaterdag) PEC Zwolle. Het werd in Stadion Galgenwaard 2-1 voor de Utrechters. FCUtrecht.nl bezocht de persconferentie na de partij en schreef mee met de analyse van trainer/coach Jean-Paul de Jong.

“Ik denk dat wij heel tevreden kunnen zijn over de overwinning. Ik ben zeer tevreden over het veldspel van ons in de eerste helft. We hebben heel goed uitgevoerd wat we van tevoren wilden doen. We hadden een goede controle aan de bal”, vertelde De Jong in een goedgevulde perszaal in Stadion Galgenwaard. “We speelden de kantwissel met veel lopende mensen in de diepte. En dan kun je alleen maar trots zijn als je dat ook nog met twee doelpunten beloont.”

Gyrano Kerk opende de score na een dik kwartier. Vijf minuten later verdubbelde Zakaria Labyad de marge naar 2-0. “Ik ben ook trots op de manier van arbeid leveren. En uiteindelijk komt het ook op je defensieve zekerheid aan. Je weet dat je tegen PEC Zwolle ook momenten hebt waarop je de bal niet hebt. En dan is het ook belangrijk dat we dan goed georganiseerd compact blijven. Het was mooi dat we met 2-0 de rust ingingen”, stelde de oefenmeester van de Utrechters.

“In de rust hebben we aangegeven dat we hiermee door moesten gaan. Maar niet denken dat de 2-0 moesten vast blijven houden. Nee, ook aangegeven: ga als het mogelijk is voor de 3-0, want dan weet je dat het gelijk klaar is”, vervolgde De Jong. “Na de rust lag het initiatief bij PEC Zwolle. En dat kwam ook mede doordat we zelf te weinig beweging hadden als we de bal hadden en eigenlijk niet de oplossing konden vinden. Dat heeft een minuutje of vijftien geduurd en daarna kwamen we wel weer los en hadden we met de vele kansen die we kregen de 3, 4-0 moeten maken”, legde De Jong uit.

“De 2-1 uitslag geeft de verhouding zoals die op het veld was niet helemaal weer. Maar goed, uiteindelijk gaat het om de punten en schrijven wij na de zege op Sparta Rotterdam weer drie punten bij en kruipen we op de ranglijst dichter naar PEC Zwolle”, ging de trainer verder. “Als we weten dat dit onze norm is, de lat, dan betekent dat dat of we nu uit of thuis spelen dit elke week moeten brengen. Dat zal de uitdaging zijn, om dit verder vast te blijven houden.”