FC Utrecht legde vanavond (woensdag) in Stadion Galgenwaard Sparta Rotterdam over de knie. Na afloop van de 1-0 zege schoof FCUtrecht.nl aan bij de persconferentie en schreef de redactie mee met de nababbel van FC Utrecht’s trainer/coach Jean-Paul de Jong.

“Bij het zien van de opstelling van Sparta Rotterdam gingen we er vanuit dat het zeker een eerste helft zou worden waarin we veel in balbezit zouden komen”, vertelde De Jong, wiens ploeg tijdens het eerste kwart van de partij een balbezitpercentage noteerde van maar liefst 73. “Ik was zeer tevreden over de controle die we hadden aan de bal. Die lieten we van kant naar kant gaan. Daarin speelden we in een hoog tempo en creëerden we een aantal mogelijkheden. Tot grote kansen leidde dat net niet. Maar ik heb daar wel even genoten van een team, al stokte het spel rondom de zestien.”

‘Dan ook afdrukken’
“In de rust hebben we aangegeven: ga vooral door, houd het hoge tempo erin en dan weten we dat-ie vroeg of laat gaat vallen”, vervolgde De Jong zijn nabeschouwing in de perszaal van Stadion Galgenwaard. “Zorg er dan wel voor dat we als we de kans krijgen, dat we ‘m dan ook afdrukken. Het was uiteindelijk eigenlijk andersom, denk ik, want we kwamen mede door David Jensen goed door de eerste fase na de rust heen want hij pakt twee fantastische ballen één op één.”

Matchwinner Görtler
De Jong voerde drie wissels door. De oefenmeester bracht Emanuelson, Van de Streek en Görtler. “Plan A, plan B toepassen en we hadden van tevoren al aangegeven dat deze wedstrijd nooit gewonnen zou worden door elf spelers, maar dat we dat met het hele team moesten doen. En dat we een aantal spelers zouden gebruiken in de wissel. Dan is het mooi dat Lukas Görtler, die enorm veel arbeid verricht en aandacht heeft besteed aan het beter worden in het afwerken, dat hij dan uiteindelijk de matchwinner wordt en dat we dan uiteindelijk met 1-0 deze wedstrijd winnen. Ik ben enorm blij dat de arbeid is beloond met drie punten.”