De beloftenploeg van FC Utrecht heeft vanavond (vrijdag) korte metten gemaakt met RKC Waalwijk. In Bunschoten-Spakenburg wonnen de talenten uit de Domstad met 5-2.

Sylla Sow presenteert de bezoekers van Jong FC Utrecht - RKC Waalwijk een heuse Sylla Show. De aanvaller van het talententeam uit Utrecht is op stoom tegen de Brabanders; en dat is nog voorzichtig uitgedrukt. De eerste Jong FC Utrecht-voetballer is hij die drie treffers in één partij maakt in de Jupiler League.

Wat een weelde
Het eerste doelpunt geeft de Utrechtse burger moed. Het is de 1-1, na achttien minuten spelen. Daarmee wist Sow, in feite, de 0-1 uit die RKC Waalwijk-verdediger Ingo van Weert vijf minuten eerder maakt. Sow’s tweede goal? Die geeft verlichting. De aanvaller schuift dan de 3-1 binnen; een marge van twee. Wat een weelde.

De punten blijven hier!
De derde en laatste goal van Sow? Da’s de 5-1. Een doelpunt dat vleugels geeft, na een klein uur spelen. De Utrechters weten dan: het zit wel snor vanavond. Het komt, tegen het vierkant draaiende RKC Waalwijk, wel goed. Die punten? Die blijven hier, die blijven in Bunschoten-Spakenburg!

Felicitaties
De excellerende Sow krijgt qua doelpuntenproductie aardig bijval van Mohamed Mallahi. De 17-jarige aanvaller zorgt voor de 2-1, amper een minuut nadat Sow de gelijkmaker heeft gescoord. Een klein kwartier later kan de jeugdinternational opnieuw de felicitaties in ontvangst nemen. Met een keihard schot zet hij dan de 4-1 op het scorebord van De Westmaat.

Drie punten
Dat in de blessuretijd van de tweede helft nog de 5-2 wordt gescoord door Ingo van Weert? Ach, weinig Utrechters die daar om malen. De buit is dan immers al lang en breed binnen. Drie punten, eindelijk weer eens drie punten.

Kali maakt minuten
Middenvelder Anouar Kali van FC Utrecht maakte met de beloftenploeg in de partij tegen RKC Waalwijk voor het eerst speelminuten sinds hij in augustus geblesseerd raakte. De Utrechter speelde 45 minuten mee met het team van Pronk.

Jong FC Utrecht - RKC Waalwijk 5-2 (4-1)
14. Ingo van Weert 0-1
19. Sylla Sow 1-1
20. Mohamed Mallahi 2-1
24. Sylla Sow 3-1
32. Mohamed Mallahi 4-1
57. Sylla Sow 5-1
90+1. Ingo van Weert 5-2

Gele kaarten: Mohamed Mezghrani, Serginho Greene, Ingo van Weert (allen RKC Waalwijk).

Toeschouwers: 378.

Scheidsrechter: Ingmar Oostrom.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Menno Heus; Bart Sinteur, Ruben Hoogenhout, Robin Zwartjens, Tufan Özbozkurt; Anouar Kali (46. Chris David), Karim Loukili, Shayne Pattynama (52. Rick van der Meer), Sylla Sow; Mohamed Mallahi (67. Jan-Willem Tesselaar), Jeredy Hilterman.

Opstelling RKC Waalwijk:
Etienne Vaessen; Mohamed Mezghrani (66. Gigli Ndefe), Ingo van Weert, Henrico Drost, Robby Ndefe (46. Roland Bergkamp); Serginho Greene, Hans Mulder, Nikki Baggerman; Ozan Kökcü, Lowie van Zundert, Chovanie Amatkaryo (35. Dylan Seys).