De vorige 5 ontmoetingen tussen FC Utrecht en Sparta Rotterdam in de Eredivisie? Allemaal won FC Utrecht ze. De Utrechters hebben op dit moment tegen geen enkele andere club zo’n succesvolle reeks als tegen de Spangenaren.

Eerder dit seizoen stonden beide ploegen op Het Kasteel tegenover elkaar. Toen werd het 1-3 voor FC Utrecht dankzij 2 treffers van Zakaria Labyad en 1 goal van Gyrano Kerk.

In de laatste 11 Eredivisiepartijen tegen Sparta Rotterdam is FC Utrecht ongeslagen: 7 keer winst, 4 maal een remise. Wat een reeks!

Sparta Rotterdam won afgelopen zondag thuis van Willem II met 1-0 en maakte daarmee een einde aan een negatief clubrecord: 8 Eredivisienederlagen op rij.

Van de laatste 25 keer dat Sparta Rotterdam op bezoek kwam in Utrecht, wonnen de Rotterdammers 1 partij. Dat was in 1997. Het werd toen 0-1 en Arjan van der Laan was de matchwinner.

Sparta Rotterdam wacht dit seizoen nog altijd op de eerste uitzege. Nog nooit bleven de Kasteelheren een hele jaargang zonder overwinning in uitduels.

FC Utrecht wacht nu 6 wedstrijden op een overwinning. Van de afgelopen 6 duels eindigden er 5 in een gelijkspel.

De laatste keer dat Sparta Rotterdam in de Eredivisie op woensdag een uitduel won, was in 1998. Toen werd De Graafschap met 0-3 geklopt. Sindsdien wachten de Rotterdammers al 14 partijen op een nieuwe Eredivisiezege op woensdag.

FC Utrecht is nu 7 thuisduels op rij ongeslagen en verloor van de afgelopen 17 keer dat het op eigen veld aantrad slechts 1 maal: van PSV.

Er is 1 Spartaan die dit seizoen in alle wedstrijden van zijn team in actie kwam: Kenneth Dougall. Hij stond in alle 21 partijen in de basis en maakte 20 keer de 90 minuten vol.

Clubtopscorer Zakaria Labyad maakte afgelopen weekend tegen Excelsior zijn 8ste doelpunt van dit seizoen. Dat is een evenaring van zijn persoonlijke record, dat stamt uit het seizoen 2014/2015. Destijds scoorde hij in dienst van Vitesse.

Doelman Janik Huth maakte zondag tegen Willem II namens Sparta Rotterdam zijn Eredivisiedebuut en hield direct de 0. De laatste doelman die een clean sheet liet noteren in zijn eerste 2 Eredivisieduels in dienst van Sparta Rotterdam was Ed de Goey.

Labyad maakte zijn laatste 3 treffers stuk voor stuk tegen Rotterdamse teams: 2 tegen Sparta Rotterdam, 1 versus Excelsior.

Dick Advocaat won als trainer in de Eredivisie alleen vaker van RKC Waalwijk (10 maal) dan van FC Utrecht: 9 keer. Advocaat speelde tussen 1982 en 1984 voor FC Utrecht 39 Eredivisieduels.

Bij FC Utrecht keert Lukas Görtler terug van een schorsing. Willem Janssen, Sean Klaiber en Gyrano Kerk staan op scherp. Bij Sparta Rotterdam staan Sander Fischer, Kenneth Dougall en Sherel Floranus op scherp.