De laatste 5 keer dat FC Utrecht en PEC Zwolle elkaar ontmoetten in de Eredivisie, bleven de Utrechters zonder nederlaag. De Domstedelingen wonnen 3 keer. Het werd bovendien 2 keer gelijk.

De laatste 2 edities van FC Utrecht - PEC Zwolle in de Eredivisie werden door FC Utrecht gewonnen. FC Utrecht zette 3 keer eerder een reeks van 3 thuiszeges neer tegen de Zwollenaren.

PEC Zwolle heeft nu 39 punten. In slechts 5 van de 17 seizoenen waarin de Blauwvingers in de Eredivisie speelden, hadden ze aan het einde van de jaargang méér punten.

Afgelopen seizoen werd het 3-1 voor FC Utrecht, toen PEC Zwolle in Stadion Galgenwaard op bezoek kwam. Bram van Polen (eigen goal), Gyrano Kerk en Nacer Barazite verzorgden de Utrechtse doelpuntenproductie toen.

De laatste 2 uitwedstrijden die PEC Zwolle in de Eredivisie speelde, verloor het met 4-0; respectievelijk van PSV en ADO Den Haag.

Eerder dit seizoen werd het in Zwolle 1-1 toen beide ploegen elkaar troffen. Sander van de Streek zette FC Utrecht op voorsprong op het Zwolse kunstgras. Mustafa Saymak maakte in de slotfase gelijk.

In 4 van zijn laatste 5 Eredivisiewedstrijden had PEC Zwolle minstens 3 wisselingen in de basisopstelling ten opzichte van de voorgaande wedstrijd. In totaal vonden er 17 wisselingen plaats in de basisopstelling in die 5 wedstrijden.

FC Utrecht won woensdag van Sparta Rotterdam en dat was de eerste zege onder leiding van trainer/coach Jean-Paul de Jong. De eerste 4 duels onder De Jong eindigden in een gelijkspel.

Geen enkel team heeft meer verschillende doelpuntenmakers dit seizoen dan PEC Zwolle: 13 spelers.

De Jong is de eerste trainer van FC Utrecht die in zijn eerste 5 Eredivisiepartijen ongeslagen is gebleven sinds Ton du Chatinier in 2008/2009.

FC Utrecht is 1 van de 4 teams in de Eredivisie die na de winterstop nog ongeslagen zijn.

Mateusz Klich speelde in het verleden 43 Eredivisiepartijen namens PEC Zwolle.

Bij alle 5 doelpunten van PEC Zwolle was een Younes(s) betrokken: Younes Namli (2 goals, 1 assist) en Youness Mokhtar (1 goal, 2 assists).

Bij FC Utrecht staan Sean Klaiber, Gyrano Kerk en Willem Janssen op scherp. Aan de kant van de Zwollenaren geldt dat Stef Nijland, Bram van Polen en Kingsley Ehizibue nog 1 gele kaart verwijderd zijn van een schorsing.