De vorige 4 ontmoetingen tussen FC Utrecht en Excelsior werden allemaal door de Utrechters gewonnen.

Alleen tegen PSV noteerde Excelsior ook 4 nederlagen in de laatste 4 Eredivisie-ontmoetingen.

FC Utrecht won geen van de laatste 5 Eredivisieduels die het speelde. Het werd 4 keer gelijk, en 1 keer verloren de Utrechters. Van de huidige Eredivisionisten wachten alleen Sparta Rotterdam (10 partijen) en Willem II (6 duels) langer op een zege dan het team van trainer/coach Jean-Paul de Jong.

Eerder dit seizoen was FC Utrecht met 3-1 te sterk voor Excelsior. Namens de Domstedelingen scoorden toen Cyriel Dessers, Yassin Ayoub en Willem Janssen.

Ook 3-1 werd het afgelopen seizoen, in het voordeel van FC Utrecht, toen beide ploegen elkaar in Kralingen troffen. Sébastien Haller, Jurgen Mattheij (eigen doelpunt) en Gyrano Kerk namen de Utrechtse productie destijds voor hun rekening.

FC Utrecht speelde de vorige 3 partijen gelijk. De FC uit de Domstad speelde slechts 3 keer vaker dan 3 maal op rij gelijk. De langste reeks remises is 6 en dateert van februari-maart 2011.

Excelsior is de ploeg die dit seizoen de minste thuispunten oogstte in de Eredivisie: 8 stuks, net als Sparta Rotterdam.

Excelsior is bovendien de minst scorende ploeg in thuispartijen. De Kralingers scoorden 7 keer in eigen stadion deze jaargang.

Gyrano Kerk is bij 5 van de laatste 9 doelpunten van FC Utrecht betrokken: 3 keer als maker ervan, 2 keer als degene die de assist verzorgde.

In de laatste 2 thuisduels die het speelde, hield Excelsior de nul. Het gebeurde in 1986 voor het laatst dat Excelsior in de Eredivisie thuis 3 keer de nul hield.

Alle hens aan dek als Excelsior mag aanleggen voor een standaardsituatie. Meer dan de helft van de doelpunten die de Rotterdammers dit seizoen maakten (13 van de 25), kwamen voort uit een doodspelmoment.

Luigi Bruins en Milan Massop zijn de twee clubtopscorers van Excelsior, met allebei 4 doelpunten op de teller. Bruins doet tegen FC Utrecht niet mee vanwege een schorsing, Massop ontbreekt zondag vanwege een blessure.

Naast de eerder genoemde Bruins is bij Excelsior ook Jeffry Fortes geschorst. FC Utrecht moet het in Kralingen stellen zonder de geschorste Lukas Görtler. Bij FC Utrecht staan Willem Janssen en Sean Klaiber op scherp. Ook één gele kaart verwijderd van een schorsing zijn de Excelsior-spelers Jordy de Wijs en Ali Messaoud.