Roda JC en FC Utrecht ontmoeten elkaar voor de 88e keer in de Eredivisie. 
 
Roda won slechts 9 van de 34 ontmoetingen met Utrecht in de Eredivisie deze eeuw.

De laatste ontmoeting tussen Roda en Utrecht eindigde in een 2-0 overwinning voor FC Utrecht. Doelpuntenmakers waren destijds Labyad en Van de Streek.
 
Utrecht won de laatste twee Eredivisie-wedstrijden tegen Roda, zonder een tegendoelpunt te incasseren en kan nu voor het eerst drie Eredivisie-wedstrijden op rij winnen zonder tegendoelpunt tegen Roda.
 
Utrecht kan voor het eerst sinds 1977-1979 in vier Eredivisie-wedstrijden op rij tegen Roda de nul houden.

FC Utrecht is nog ongeslagen in de Eredivisie sinds de aanstelling van Jean-Paul de Jong. De enige trainer van Utrecht die in zijn eerste 7 Eredivisie-wedstrijden ongeslagen bleef was Ton Du Chatinier.
 
Zakaria Labyad was in 2018 direct betrokken bij 5 van de 7 Eredivisie-doelpunten van FC Utrecht. De middenvelder van Utrecht speelde minder Eredivisie-westrijden voor FC Utrecht dan voor Vitesse of PSV, maar voor geen ploeg scoorde hij vaker (12 keer). 

Labyad is de topscorer van FC Utrecht met 9 doelpunten en gaf ook de meeste assists voor de club dit seizoen (7). De laatste speler van de Domstedelingen die zowel de meeste doelpunten maakte als de meeste assists gaf in een Eredivisie-seizoen was Didier Martel in 1999/2000 met 8 goals en 11 assists.

Ramon Leeuwin kan zijn 250e competitieduel in het Nederlandse betaald voetbal spelen. Zijn debuut kwam voor FC Utrecht in de Eredivisie tegen Vitesse op 30 september 2007.
 
Willem Janssen speelde 129 Eredivisie-duels (22 goals) voor Roda JC Kerkrade tussen 2007 en 2011. Ook Anouar Kali heeft een verleden bij Roda. Chris Kum speelde 51 Eredivisie-duels (5 goals) voor FC Utrecht tussen 2014 en 2016. Gyliano van Velzen speelde 7 Eredivisie-duels voor FC Utrecht (2013-2014).

Andere spelers die zowel bij Roda JC en FC Utrecht een verleden hebben zijn onder andere Alfons Groenendijk, Dick Advocaat, Frank Demouge, Gregoor van Dijk, Henk Fraser, John van Loen, Kristoffer Peterson, Simon Cziommer en Timo Letschert.