Middenvelder Yassin Ayoub trekt na afloop van dit seizoen de deur van Stadion Galgenwaard achter zich dicht. De 23-jarige international van Marokko, die de jeugdrangen van FC Utrecht doorliep, zet zijn loopbaan voort bij Feyenoord.
 
Amsterdammer Ayoub verruilde de jeugdopleiding van Ajax in 2009 voor die van FC Utrecht. Op 27 januari 2013 debuteerde de balvaardige middenvelder in het vlaggenschip van de Utrechters, waarvoor hij inmiddels meer dan 150 officiële wedstrijden speelde.
 
“Als het goed is, komen er daar de komende maanden nog de nodige bij. We hebben in goed en nauw overleg met Yassin deze maand het besluit genomen hem tot het einde van de jaargang bij ons te houden, in de wetenschap dat op 30 juni zijn contract afloopt”, zegt Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam van FC Utrecht. “We geven hierbij, zogezegd, het sportieve aspect voorrang ten opzichte van een eventuele geldsom die met een transfer op dit moment gemoeid kan zijn.”
 
Ayoub zelf is er alles aan gelegen zijn jarenlange periode bij FC Utrecht op een mooie manier af te sluiten, zo geeft de middenvelder aan. “Ik ga er in de wedstrijden die mij nog resteren alles aan doen met FC Utrecht zo hoog mogelijk te eindigen in de Eredivisie. Afgelopen seizoen namen enkele teamgenoten afscheid met het bereiken van Europees voetbal. Dat is waar ik ook voor ga.”
 
“Yassin heeft zich gedurende zijn verblijf bij FC Utrecht zowel binnen als buiten de lijnen altijd maximaal voor de club ingezet”, zegt Zuidam. “Met zo’n geweldige staat van dienst verdien je het om via de voordeur te vertrekken. We kijken met z’n allen uit naar de samenwerking met Yassin in de komende maanden en wensen hem aan het einde van de rit vanuit het hart veel succes in het vervolg van zijn carrière.”