De selectie van Jong FC Utrecht is per direct van een impuls voorzien. Utrechter Tufan Özbozkurt heeft zich tot het einde van het seizoen op amateurbasis verbonden aan de FC uit de Domstad. Mogelijk maakt de 24-jarige linkerflankspeler vanavond (vrijdag) zijn eerste speelminuten in de Utrechtse talentenploeg.

De voorbije weken trainde Özbozkurt al mee met het Jong FC Utrecht van trainer/coach Robin Pronk. “Als stagespeler maakte Tufan de afgelopen periode een goede indruk”, vertelt Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam. “Met zijn ervaring kan hij de komende maanden een meerwaarde zijn voor de zeer jonge beloftenselectie. Met zijn spelinzicht en technische kwaliteiten is hij inzetbaar op meerdere posities op de linkerflank”, aldus Zuidam.

Geboren Utrechter Özbozkurt zette zijn eerste stappen op een voetbalveld bij USV Elinkwijk. In 2002/2003 stapte hij over naar PSV E1, om vervolgens in Eindhoven alle opleidingsteams te doorlopen. De voorbije jaren was Özbozkurt actief in Turkije, voor achtereenvolgens Konyaspor, Anadolu Selçukspor en Bugsaşspor. Özbozkurt speelde jeugdinterlands namens zowel Nederland als Turkije. Hij speelt dit seizoen met rugnummer 61.