FC Utrecht heeft aan de kraker tegen Feyenoord een punt overgehouden. De ploeg van trainer/coach Jean-Paul de Jong kwamen, net als afgelopen vrijdag in de thuispartij tegen AZ, op achterstand om vervolgens veerkracht en spierballen te tonen: 1-1.

Even kruipt Gyrano Kerk in de rol van Alberto Tomba. En doet de aanvaller van FC Utrecht of hij de skilegende uit Italië is. Het gaat van links, naar rechts, naar links, naar rechts. En met een rotgang; vreselijk snel. De Feyenoord-spelers zijn de poortjes, de doellijn is de eindstreep van de reuzenslalom. Sven van Beek, Jeremiah St. Juste en Renato Tapia geeft Kerk achtereenvolgens het nakijken. Om vervolgens zijn Tomba-imitatie te bekronen en de bal achter keeper Brad Jones te schieten. Vijf minuten voor rust brengt de voorhoedespeler de stand op 1-1.

Strijdlustig
Een dikverdiende gelijkmaker is dat. FC Utrecht doet op het eigen veld, dat na de sneeuwruimwerkzaamheden van voor de winterstop trouwens flink gehavend is, niet onder voor Feyenoord. De ploeg van trainer/coach Jean-Paul de Jong is strijdlustig en zit er kort op bij de Rotterdammers, die niet zo in hun sas lijken te zijn in Stadion Galgenwaard.

Niet naar de zin
Eigenlijk hebben ze het, ogenschijnlijk dan toch zeker, maar een minuut of achttien naar de zin; die strijdkrachten van Giovanni van Bronckhorst. Dat is in de periode van minuut 23 tot en met 40. Dan staan de Rotterdammers namelijk op voorsprong. Dat komt door Sam Larsson. De Zweed in Zuid-Hollandse dienst passeert met een schot vanaf een meter of twintig keeper David Jensen van FC Utrecht (0-1).

Blaffen of bijten
Larsson’s goal is het startsein voor een inhaalrace, die dus al snel succesvol blijkt. En dat doelpunt, die van Kerk, luidt vervolgens weer een nieuwe fase in: de jacht op de voorsprong. FC Utrecht krijgt de nodige kansen om op voorsprong te komen, maar is in de eindfase te slordig om een tweede doelpunt af te dwingen. De Domstedelingen blaffen in de buurt van Feyenoord-keeper Jones wel, maar bijten niet; of in elk geval niet venijnig genoeg.

Zondag: Ajax-thuis
Na de clash van vrijdag tegen AZ en de partij van vanavond tegen Feyenoord werkt De Jong met zijn ploeg nu in razend tempo toe naar de volgende kraker. Zondag komt Ajax op bezoek in Stadion Galgenwaard. De kaartverkoop voor die partij loopt tot en met zaterdag en is in volle gang.

FC Utrecht - Feyenoord 1-1 (1-1)
23. Sam Larsson 0-1
41. Gyrano Kerk 1-1

Gele kaarten: Tyrell Malacia, Jeremiah St. Juste (beiden Feyenoord).

Toeschouwers: 22.111.

Scheidsrechter: Kevin Blom.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Mark van der Maarel, Ramon Leeuwin, Willem Janssen, Robin van der Meer (33. Giovanni Troupée); Rico Strieder, Sean Klaiber, Yassin Ayoub, Sander van de Streek (63. Cyriel Dessers); Gyrano Kerk, Zakaria Labyad (86. Lukas Görtler).

Opstelling Feyenoord:
Brad Jones; Jeremiah St. Juste, Sven van Beek, Renato Tapia (60. Kevin Diks), Tyrell Malacia; Karim El Ahmadi, Sofyan Amrabat, Tonny Vilhena; Steven Berghuis (71. Jean-Paul Boëtius), Dylan Vente (81. Robin van Persie), Sam Larsson.