“Er zou en moest vandaag gewoon gewonnen worden, hoe maakte niet uit. Dat we dan toch nog zo een eerste helft op de mat leggen, dat doet me goed”, aldus een toch ietwat opgeluchte trainer Ruud Heus na afloop van de thuiswedstrijd tegen FC Emmen. “De tweede helft was een stuk minder, maar we hebben keihard geknokt voor het resultaat.”
Eerder in het seizoen kwamen de ploegen elkaar al tegen op Zoudenbalch. En net zoals toen werd het een 4-1 overwinning voor de Utrechters. Al gaf het gevoel wel aan, dat het vandaag een stuk moeizamer ging. Met name in de tweede helft waar Emmen met al zijn opportunisme nog wat aan de opgelopen 3-1 achterstand bij rust trachtte te doen. Dat lukte ook bijna, maar de gemakkelijk gegeven strafschop werd door keeper Wessel Speel uitstekend uit de hoek getikt. Daarna ging Utrecht op zoek naar de definitieve beslissing. Die viel pas vlak voor tijd, maar het moet gezegd dat Emmen niet veel gelegenheden meer kreeg om dichterbij te komen.

Zoals eerder door de trainer gememoreerd speelde Utrecht een goede eerste helft. Het startte wel wat moeizaam, gaf wat hoekschoppen weg. Maar FCU heeft van het verleden geleerd en stond goed in de organisatie. Na een kwartier spelen was het Aaron Agbomson die profiteerde van foutief opbouwen van de Emmense doelman en Utrecht op voorsprong zette. Al snel daarna was er een beauty van een vrije trap van Oussama Alou en dus een verdubbeling van de voorsprong. “FCU op rozen” zou je zo zeggen. Maar zeker na een doelpunt moet je scherp zijn en dat was Utrecht niet: geen resoluut wegwerken van de Utrechtse defensie en Emmen profiteerde meteen door voor de aansluiting te zorgen. Hoewel Utrecht nog voor rust na een mooie aanval voor 3-1 zorgde (Amoros Nshimirimana was de afronder), moest het vlak voor rust een domper verwerken, toen aanvoerder Raymond Huizing met een schouder uit de kom moest worden vervangen. Zijn vervanger Yuya Ikeshita verving hem gelukkig gedurende de rest van de wedstrijd op voortreffelijke wijze. De afsluiting en de vierde Utrechtse treffer werd vlak voor tijd verzorgd door Sem van Zwieten die de bal subtiel over de Emmense goalie schoot.

“10  1-0  Aaron Agbomson
“16  2-0  Oussama Alou
“18  2-1  Ben Scholte
“29  3-1  Amoros Nshimirimana
“79  4-1  Sem van Zwieten

Opstelling FC Utrecht O17:  Wessel Speel, Sedessio Spier, Rick Meissen, Christopher Mamengi, Djevencio van der Kust, Raymond Huizing (“39  Yuya Ikeshita), Aaron Agbomson, Julian van Maarschalkerweerd (“55 Malik Trustfull), Amoros Nshimirimana (“75 Fabio Hendriksen), Oussama Alou (“77 Valentijn Beck), Sem van Zwieten (“79 Ayouba Kosiah).