De competitiestart van Jong FC Utrecht in 2018 is een valse geworden. De Domstedelingen verloren vanavond (vrijdag) in Bunschoten-Spakenburg met 0-2 van FC Dordrecht. FCUtrecht.nl sprak in de catacomben van De Westmaat met trainer/coach Robin Pronk over de partij tegen de Schapenkoppen.

“De wedstrijd was in balans”, is de slotsom wat betreft Pronk na dik negentig minuten Jong FC Utrecht - FC Dordrecht. “Er waren wat fases waarin het een beetje meer naar de ene of een beetje meer naar de andere ploeg ging, maar overall was er balans.”

De crux zit hem in het feit, en dat was al vaker dit seizoen zo, dat ondanks dat spelbeeld Jong FC Utrecht aan het kortste eind trok. “De wedstrijd was neutraal. 0-0. Nou, dan moet je die zo houden”, stelt de oefenmeester van de beloftenploeg. “Dat we dan tien minuten voor tijd de 0-1 incasseren vanuit een moment waarop de keeper van FC Dordrecht een bal trapt die zestig meter onderweg is, dat mag niet. Daar stonden we heel slecht”, aldus Pronk.

Jong FC Utrecht stelde in de laatste tien minuten alles op alles om van 0-1 nog tot 1-1 te kunnen terugkomen. Maar uit een tegenstoot incasseerden de Utrechters de 0-2, via een strafschop. “Het zat er vandaag in. Als je dan niet op 1-0 kunt komen, moet je een 0-0 stand koesteren. Dat is ons helaas niet gelukt.”