FC Utrecht heeft de oefenwedstrijd tegen RSC Anderlecht gewonnen. In een doelpuntrijk duel, waar de doelpunten in de slotfase als rijpe appelen van de boom vielen, stapten de Domstedelingen als winnaar van het veld: 4-3.

De zojuist ingevallen Bilal Ould-Chikh ziet zijn tegenstander staan, gaat erop af, maakt een prachtige actie en is al zijn tegenstanders helemaal kwijt. Hij ziet zijn teamgenoot Yassin Ayoub voor het doel en geeft voor: DOELPUNT! Een koud kunstje voor de middenvelder, het laatste doelpunt aan de kant van FC Utrecht: 4-2.

Is het slotakkoord aan Utrechtse zijde voor Yassin Ayoub en Bilal Ould-Chikh, het begin van de wedstrijd is voor Gyrano Kerk. Al snel in de eerste helft komen de Utrechters op voorsprong. Gyrano Kerk ontvangt de bal op de 16, kijkt en schiet prima binnen: 1-0. Keeper Sels is kansloos op het schot van de aanvaller. Een goed begin voor FC Utrecht! Wat volgt is een spannend potje waarin aan beide kanten aanvallen wordt. De eerste helft resulteert dat niet meer in doelpunten.

De tweede helft is net 8 minuten bezig wanneer Sean Klaiber alle ruimte krijgt om uit te halen. Zijn schot lijkt naast het doel te gaan, maar daar staat Sander van de Streek nog. Van de Streek plaatst zijn voet tegen het leder en laat het net bollen: 2-0. Snel kan FC Utrecht niet genieten van de riante voorsprong. Willem Janssen heeft een overtreding nodig om zijn directe tegenstander af te stoppen, 'penalty' oordeelt de scheidsrechter. Teodorczyk weet daar wel raad mee en schiet de bal achter David Jensen: 2-1.

In de slotfase van het duel leeft de wedstrijd weer helemaal op, althans als we naar de doelpunten kijken. Vijf minuten voor het einde verwacht niemand dat er nog 4 doelpunten gescoord gaan worden. Niets is minder waar.. Zakaria Labyad gaat vijf minuten voor tijd achter de bal staan voor een vrije trap. De middenvelder doet het weer! Hij schiet de bal op prachtige wijze précies daar waar het moet. Over het muurtje, tussen de palen. Keeper kansloos: 3-1.

Net als in de eerste helft zet ook nu RSC Anderlecht er direct een tegendoelpunt tegenover Francis Amuzu verschijnt plotseling voor het doel van David Jensen. Hij ontvangt de bal en schiet binnen: 3-2.

Het laatste kunstje van de wedstrijd is voor Massimo Bruno. Vlak voor tijd schiet hij een vrije trap mooi tegen het net: 4-3. Te laat voor zijn ploeg. Want de scheidsrechter besluit direct een einde te maken aan de wedstrijd.

FC Utrecht – RSC Anderlecht 4-3 (1-0)

Opstelling FC Utrecht: David Jensen; Mark van der Maarel, Ramon Leeuwin, Willem Janssen (85. Dario Dumic), Robin van der Meer (64. Giovanni Troupée); Urby Emanuelson (64. Cyriel Dessers), Sean Klaiber, Yassin Ayoub, Sander van de Streek; Gyrano Kerk (85. Bilal Ould-Chikh), Zakaria Labyad.

Opstelling RSC Anderlecht: Matz Sels (63. Boy de Jong), Josué Sa (63. Abdoul Dante), Olivier Deschacht (46. Alexandru Chipciu), Pieter Gerkens (63. Kobe Cools), Silveré Ganvoula (46. Lukasz Teodorczyk), Dennis Appiah (46. Uros Spajic), Kenny Saief (46. Sambi Lokonga), Sven Kums (63. Tony Amrani), Adrien Trebel (63. Edo Kayembe), Leander Dendoncker (63. Massimo Bruno), Sofiane Hanni (46. Francis Amuzu).