Een formatie van FC Utrecht die uit spelers van zowel het eerste elftal als de beloftenploeg bestond, legde het vanmiddag (maandag) in een vriendschappelijke wedstrijd af tegen het vlaggenschip van NAC Breda. Op een regenachtig Sportcomplex Zoudenbalch werd het 3-4 voor de Bredanaars.

In extremis krijgt de vriendschappelijke partij tussen de ploegen van Jean-Paul de Jong en Stijn Vreven een beslissende wending. Namelijk: op aangeven van Angelino schuift bij de tweede paal invaller Paolo Fernandes namens NAC Breda de bal tegen de touwen. En dus gaat de score van 3-3 naar 3-4 en krijgt het oefenonderonsje wat het eigenlijk niet verdient: een winnaar.

Zompige zoden op Zoudenbalch
FC Utrecht – spelend met voetballers uit zowel de A-kern als de beloftenselectie – en NAC Breda, dat in de sterkst mogelijke formatie aantreedt, doen namelijk nauwelijks voor elkaar onder. Op de zompige zoden van Zoudenbalch gaat het spel van de ene naar de andere kant en is er niet echt een ploeg die er bovenuit steekt.

Vier goals in de eerste helft
Dat de score gelijkmatig oploopt, om en om, is dan ook geen verrassing te noemen. Vanuit een hoekschop komt de bal al na zeven minuten bij Cyriel Dessers, die FC Utrecht op voorsprong zet: 1-0. Dik vijf minuten later is die voorsprong alweer verdwenen. Rai Vloet werkt van dichtbij de 1-1 binnen. Een eigen doelpunt van Dario Dumic betekent nog voor rust de 1-2, en ook nog vóór de break wordt het weer gelijk: een terugspeelbal van Gianluca Nijholt stuitert op, waardoor keeper Mark Birighitti niets anders rest dan de bal uit het net te vissen: 2-2.

Mooie treffers van El Allouchi en David
Na de rust neemt Mounir El Allouchi met een knappe plaatsbal de leiding in het virtuele klassement ‘Mooiste Doelpunt van de Middag’. Maar de 2-3 van de Bredanaar is lang zo mooi niet als de 3-3, die van de slof van Chris David komt. De middenvelder van FC Utrecht knalt de bal van een meter of twintig in de winkelhaak: 3-3. Die score lijkt lange tijd de eindstand te gaan worden, maar in de slottellen van de wedstrijd eigen de Brabanders zich de zege toe. Verdiend of niet: 3-4 is de finale score.

Vrijdag: AZ-thuis
Voor FC Utrecht nadert de hervatting van de tweede helft van het Eredivisieseizoen. De formatie van De Jong staat vrijdag in Stadion Galgenwaard tegenover AZ. Voor de partij die in Utrecht om 20.00 uur begint is de kaartverkoop inmiddels in volle gang.

FC Utrecht - NAC Breda 3-4 (2-2)
8. Cyriel Dessers 1-0
15. Rai Vloet 1-1
28. Dario Dumic (eigen doelpunt) 1-2
37. Gianluca Nijholt (eigen doelpunt) 2-2
62. Mounir El Allouchi 2-3
74. Chris David 3-3
90. Paolo Fernandes 3-4

Gele kaart: Pablo Mari (NAC Breda).

Scheidsrechter: Rob Dieperink.

Opstelling FC Utrecht:
Nick Marsman; Giovanni Troupée, Dario Dumic, Maarten Peijnenburg (86. Junior van der Velden), Tufan Özbozkurt (69. Shayne Pattynama); Rico Strieder, Odysseus Velanas (85. Karim Loukili), Chris David, Lukas Görtler (69. Sylla Sow); Bilal Ould-Chikh, Cyriel Dessers.

Opstelling NAC Breda:
Mark Birighitti; Fabian Sporkslede, Bart Meijers, Pablo Mari, Angelino; Gianluca Nijholt, Manu Garcia, Mounir El Allouchi, Rai Vloet (71. Thomas Enevoldsen); Giovanni Korte (75. Paolo Fernandes), Thierry Ambrose.