FC Utrecht heeft zich per direct en tot en met het einde van deze jaargang versterkt met Mateusz Klich. Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam rondde vandaag (maandag) de huurovergang van de 27-jarige Pool af met Leeds United.

Klich is bepaald geen onbekende in de Eredivisie. De middenvelder, 10-voudig international van Polen, droeg in het verleden de shirts van PEC Zwolle en FC Twente en heeft 72 Eredivisiepartijen op de teller staan, waarin hij tot 12 goals en 15 assists kwam. Klich, een jeugdproduct van Cracovia Krakau, stond ook bij VfL Wolfsburg en 1. FC Kaiserslautern onder contract en maakte afgelopen zomer een transfer naar Leeds United.

"Wij zijn ervan overtuigd dat Mateusz onze selectie voorziet van een extra kwaliteitsimpuls", aldus Zuidam. "Hij heeft aangetoond een speler te zijn die in de Eredivisie het verschil kan maken. Mateusz heeft een enorme drive om zich bij ons in de kijker te spelen van WK-deelnemer Polen. Hij geeft trainer/coach Jean-Paul de Jong een extra optie op het middenveld en kan in die linie op meerdere posities uit de voeten."

Klich sluit per direct aan bij het keurkorps van FC Utrecht en gaat spelen met rugnummer 13.