Jong FC Utrecht heeft vanavond (vrijdag) niet weten te winnen van sc Cambuur. Het beloftenteam van de Domstedelingen ging met 1-3 ten onder in Bunschoten-Spakenburg.

Mohamed Mallahi gaat op avontuur en is niet te stoppen door de verdediging van sc Cambuur. Althans, wel met een overtreding. En die maken de Leeuwarders, tot twee maal toe. Eerst wordt Mallahi aangetikt door zijn verdediger, waarna keeper Erik Cummins de tweede overtreding maakt: penalty. Nick Venema eist de bal op en schiet beheerst binnen: 1-2. De opmars voor een comeback?

Twee minuten tijd
Jong FC Utrecht kijkt bij bovenstaande situatie reeds tegen een achterstand aan van 0-2. Deze marge is tot stand gekomen in twee minuten tijd. Eerst is daar de spits van de Leeuwarders: Nigel Robertha. Robertha houdt zijn verdediger achter zich, schermt de bal af, draait weg en schiet dan precies in het hoekje: 0-1.

De Domstedelingen hebben nog maar net de aftrap verricht, of mogen hetzelfde truckje herhalen. Issa Kallon gaat er over de rechterflank vandoor, kijkt, ziet zijn medespeler Martijn Barto en legt de bal daar waar hij moet komen: Op het hoofd van Martijn Barto. De spits kopt binnen: 0-2.

Einde comeback
Waar het team van Robin Pronk na de aansluitingstreffer van Nick Venema nog even kan denken aan een comeback, is die gedachte maar van korte duur. Slechts drie minuten na het Utrechtse doelpunt ontvangt Darren Rosheuvel de bal op ongeveer 20 meter van het doel. Hij besluit maar eens uit te halen en laat het net bollen. De 1-3 is een feit. Jong FC Utrecht blijft strijden tot het einde van de wedstrijd, maar weet sc Cambuur niet meer in de verlegenheid te brengen.

Next: Doetinchem
Over een week staat de volgende wedstrijd voor Jong FC Utrecht voor de deur. Het team van Robin Pronk gaat op vrijdag 2 februari op bezoek bij De Graafschap in Doetinchem.
 
Jong FC Utrecht – sc Cambuur 1-3 (0-2)
26. Nigel Robertha 0-1
28. Martijn Barto 0-2
56. Nick Venema 1-2 (P.)
59. Darren Rosheuvel 1-3
 
Gele kaarten: Tufan Özbozkurt (Jong FC Utrecht), Erik Cummins (sc Cambuur).
Toeschouwers: 562.
Scheidsrechter: Edgar Bijl.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Bart Sinteur, Robin Zwartjens, Junior van der Velden, Tufan Ӧzbozkurt (79. Shayne Pattynama); Karim Loukili (46. Jeredy Hilterman), Maarten Peijnenburg, Chris David (63. Tim Brinkman); Mohamed Malahi, Nick Venema, Sylla Sow.

Opstelling sc Cambuur:
Erik Cummins; Sai van Wermeskerken, Omar el Baad, Robbert Schilder, Xander Houtkoop; Mathias Schils, Darren Rosheuvel (84. Daan Boerlage), Justin Mathieu, Martijn Barto; Issa Kallon (74. Alvin Daniels), Nigel Roberta (63. Ricardo Kip).