Voor de beloftenploeg van FC Utrecht staat vanavond (vrijdag) een krachtmeting met SC Cambuur op de rol. Jong FC Utrecht ontvangt de Friezen op De Westmaat in Bunschoten-Spakenburg, waar de bal om 20.00 uur gaat rollen.

Jong FC Utrecht trok in de eerste twee competitiepartijen van dit kalenderjaar aan het kortste eind. De Utrechters verloren op eigen veld met 0-2 van FC Dordrecht en liepen vorige week in Noord-Brabant tegen een 2-0 nederlaag aan tegen FC Oss. In beide partijen waren er voor de Domstedelingen kansen, maar liep het spaak in de eindfase van de aanval.

Friezen opnieuw tegen talententeam
Bij nummer dertien van het klassement SC Cambuur maken ze zich op voor de derde confrontatie met een beloftenteam op rij. Na een 0-1 zege op Jong AZ en een 3-2 nederlaag tegen Jong Ajax reizen de manschappen van trainer Sipke Hulshoff als favoriet af naar De Westmaat, zo vindt de oefenmeester van de Friezen. “We zijn het aan onze stand verplicht te winnen”, aldus Hulshoff, die eerder dit seizoen de geel-blauwen op eigen veld zag gelijkspelen tegen Jong FC Utrecht (2-2).

Heenduel: te laat van start én gestaakt
Toen, op vrijdag 8 september, waren Nick Venema en Maarten Peijnenburg trefzeker namens de Utrechtse beloften in een wedstrijd die later begon dan gepland, nadat het Friese kunstgras door heftige regenval onbespeelbaar was geworden. In de tweede helft werd de wedstrijd gestaakt nadat Friese supporters dusdanig veel vuurwerk afstaken, dat door de rook niet verder kon worden gespeeld.

Live verslag via Twitter
De wedstrijd Jong FC Utrecht - SC Cambuur begint vanavond (vrijdag) op De Westmaat in Bunschoten-Spakenburg om 20.00 uur. Flitsen van het duel komen voorbij in het FOX Sports-liveprogramma Voetbal op Vrijdag. FC Utrecht doet van het treffen live verslag via Twitter. Kaarten zijn vanaf 19.00 uur verkrijgbaar bij de kassa’s van het sportpark van IJsselmeervogels.