Vanmiddag (woensdag) speelt FC Utrecht een oefenwedstrijd tegen RSC Anderlecht. Het duel tegen de Belgische topploeg wordt gespeeld op de velden van het sportcomplex van La Manga en begint om 16:00 uur.

Het is de tweede krachtmeting voor de Domstedelingen in Spanje. Drie dagen geleden, afgelopen zondag, werd gelijkgespeeld tegen het Duitse FC Würzburger Kickers. De uitslag na 90 minuten spelen was toen 0-0.

Oprichtingsjaar: 1908
RSC Anderlecht kent een rijke historie en is al in 1908 opgericht. Op de shirts van de Belgen pronken drie sterren, die staan voor de 34 landskampioenschappen die de ploeg veroverde. Vorig seizoen werden de Paars-Witten nog kampioen van België.

Belgische topclub
De sparringpartner van vanmiddag mag met recht een Belgische topclub genoemd worden. Het team staat op dit moment derde in de Jupiler Pro League, het hoogste niveau van België. Met 12 overwinningen uit 21 wedstrijden, moet het team uit Anderlecht enkel Club Brugge en Charleroi voor zich duiden.

Trainingskamp in La Manga
Net als FC Utrecht heeft RSC Anderlecht deze week zijn tenten opgeslagen in La Manga Club. Hier is het team aanwezig met de eerste selectie en met het beloftenelftal. Naast de oefenwedstrijd tegen FC Utrecht oefenen de Paars-Witten morgen (donderdag) tegen sc Heerenveen.

Volg het live
Voor de thuisblijvers, die toch graag de partij willen volgen, doen we rechtstreeks verslag via Twitter, Instagram en Snapchat. Daarnaast is de wedstrijd te volgen via een livestream. Later vanavond volgt een samenvatting van het duel op Youtube.