"De druiven waren zuur ".

"Het venijn zat in de staart ".

"De wedstrijd is pas gespeeld als het laatste fluitsignaal heeft geklonken ".

Zomaar een paar cliché's, die van toepassing waren op de 2e wedstrijd in de kampioenspoule die FC Utrecht O19 vandaag had af te werken. Het ging op bezoek bij Vitesse O19, een tegenstander die ruim 5 weken geleden in de kwalificatiereeks ook al werd bestreden en waarbij Utrecht het onderspit moest delven.

Toen noteerde uw reporter o.a. dat te zien was dat Vitesse nog wat te winnen had (zij moesten deelname aan de kampioenspoule nog veilig stellen) en bereid was tot het gaatje te gaan. Vanmiddag dacht het na ruim 80 minuten spelen al op rozen te zitten. Maar die droom viel hard aan diggelen.

Verantwoordelijk daarvoor was eerst Cas Odenthal, naar voren gedirigeerd in een alles of niets offensief, die een corner van Rayan el Azrak snoeihard achter doelman Bilal Bayazit kopte. En helemaal, toen Benis Belesi in de 94e minuut de trekker overhaalde en de bezoekers de volle buit bezorgde! De Belg scoorde voor het eerst in dienst van FC Utrecht, waardoor de thuisploeg dus met lege handen achter bleef.

Het was zeer tegen het zere been van Vitesse, want alles wat geel/zwart was zag aan de laatste goal een overtreding van Jayden Macnack op een Arnhemse verdediger vooraf gaan. Maar daar was scheidsrechter Sluijtman het niet mee eens. De leidsman liet de hele wedstrijd mannelijk voetbal toe en dat hield hij consequent tot het einde vol. Hulde!

Het wedstrijdverloop in de 1e helft was van Utrechtse kant niet voldoende. Slordig in balbezit, weinig overleg voorin en vooral heel erg vaak verkeerde keuzes aan de bal in de eindfase. Het kostte Dereck Darkwa en Mohamed Mallahi in de rust (0-0) hun plek. Zij werden gewisseld voor Khalid Khajouli en Jayden Macnack.

De tweede helft was van Arnhemse kant de helft van de gemiste kansen. Doelman Fabian de Keijzer hield zijn ploeg meerdere keren met uitstekende reddingen op de been. En Gabriel Culhaci en Ruben Hoogenhout moesten tot 2 x toe ondersteuning leveren en de bal van de doellijn halen. Toch kwam de thuisploeg na precies een uur spelen op voorsprong, toen Jayden Macnack balverlies leed op het middenveld en Vitesse als een haas omschakelde. Spits Nikolas Agrafiotis kwam 1 tegen 1 tegenover Ruben Hoogenhout te staan. Die werd eenvoudig uitgekapt en doelman de Keijzer had het nakijken.

Het was voor trainer Robert Wijnands het sein om de zaak om te gooien en voor een alles of niets offensief te kiezen. Een winnende trainer heeft altijd gelijk, om er nog maar eens een cliché uit te gooien, want deze keuze betaalde zich dus dubbel en dwars terug.

De trainer in de nababbel:" Wat wij vandaag in de 1e helft lieten zien was niet goed. Ik was helemaal niet tevreden met het geleverde en dat heb ik in de rust met de 2 wissels ook duidelijk gemaakt. In de 2e helft hebben we het iets anders neergezet, daar had Vitesse moeite mee. Toch kwamen zij op voorsprong, dankzij knullig balverlies van ons. Ja goed, en dan hebben wij een uitstekende doelman in Fabian de Keijzer die 5-6 grote kansen van Vitesse om zeep hielp. En dan die 2 ballen die van de doellijn werden gehaald door Ruben en Gabriel. Daar zat het ons een keer mee. Ja, en dan de laatste 20 minuten. Alles of niets. Dat betaalde zich dus uit. Strijd leveren = winnen. Dat heb ik de groep ook voorgehouden. Ik ben blij met de 3 punten."

Vitesse O19 - FC Utrecht O19 1-2
60.       1-0 Nikolas Agrafiotis
83.       1-1 Cas Odenthal
90+4.   1-2 Benis Belesi