FCU startte 2018 met een uitwedstrijd tegen FC Twente. Een maand geleden togen de mannen van trainer Ruud Heus ook al naar het oosten des lands, maar na een barre heenreis werd de wedstrijd door de sneeuwval tijdens de warming up afgelast. De wedstrijd werd nadien niet ingehaald, omdat dit niet meer van belang was voor de competitiestand. Een stand die beide ploegen veroordeelde tot het spelen van de tweede seizoenshelft in de zgn. ‘Eerste divisie hoog’, waar men met tien ploegen bij de bovenste zes in de eindstand moet eindigen, wil Utrecht ook volgend jaar weer in de eredivisie uitkomen.Op het harde en oude kunstgrasveld in Hengelo ging Utrecht niet al te best van start. Utrecht had wel balbezit maar stichtte weinig gevaar en in de omschakeling gaf het Twente in het eerste kwartier zo’n acht hoekschoppen cadeau. Uit één zo’n corner kreeg men de bal niet weg en Twente profiteerde door de 1-0 te laten aantekenen. Langzamerhand kwam Utrecht beter in de wedstrijd maar maakte in de eindfase steeds de verkeerde keuzes, zodat mogelijkheden geen kansen werden, laat staan doelpunten. Vlak voor rust was de gelijkmaker toch daar: een corner van Oussama Alou werd door Aaron Agbomson op de juiste waarde geschat.
De beginfase van de tweede helft was het spel van de Utrechtenaren weer veel te onrustig en al na vijf minuten profiteerde Twente opnieuw: het Utrechtse middenveld leed balverlies en de uitstekende Twente middenvelder mocht zo maar vier man passeren en vervolgens ook keeper Wessel Speel: 2-1. De ploeg van Heus pakte daarna echter het initiatief en naarmate de wedstrijd vorderde kwam Twente nauwelijks nog over de middenlijn. Al snel was er de eerste kans nadat spits Amoros Nshimirimana onreglementair werd gestuit, maar de toegekende strafschop werd door Chris Mamengi aan de voor Utrecht verkeerde kant van de paal geschoten. Ondanks de druk hield de Twente defensie eigenlijk vrij gemakkelijk stand. Pas toen Heus vlak voor tijd alle risico nam, aanvallend wisselde en ook nog centrale verdediger Rick Meissen mee naar voren stuurde begonnen de Twentenaren te wankelen. In blessuretijd was het dan ook Rick Meissen die een afgevallen bal snoeihard in de kruising schoot en daarmee Utrecht een welverdiend punt bezorgde. Heus prees de inzet van zijn ploeg: “Ik ben natuurlijk niet te spreken over de manier waarop wij de twee doelpunten tegen krijgen, maar moet daarentegen de jongens en ook met name de invallers prijzen voor de inzet en wedstrijdmentaliteit die zij aan de dag legden. Wij hadden veel moeite met het ontzettend slechte kunstgrasveld, dit niveau onwaardig, vind ik. Ik ben blij dat we in ieder geval een punt aan deze wedstrijd hebben overgehouden. Voetballend was het niet echt goed, maar we zijn fit en konden tot aan het einde van de wedstrijd opbrengen om strijd te blijven leveren, met een verdiende gelijkmaker als beloning”.
 
Scoreverloop:
“15  1-0  FC Twente
“39  1-1  Aaron Agbomson
“45  2-1  FC Twente
“80  2-2  Rick Meissen
 
Opstelling FC Utrecht O17: Wessel Speel, Valentijn Beck (“76 Mudi van Houten), Rick Meissen, Chris Mamengi, Djevencio van der Kust (“66 Julian van Maarchalkerweerd), Raymond Huizing, Aaron Agbomson, Malik Trustfull (“41 Sedessio Spier), Amoros Nshimirimana, Oussama Alou, Sem van Zwieten (“20 Ayouba Kosiah).