Onder 17 heeft zichzelf in de wedstrijd tegen Vitesse tekort gedaan. Met name in de tweede helft was de ploeg van Ruud Heus oppermachtig, maar er werden te weinig kansen gecreëerd om de opgelopen achterstand goed te maken. “We hebben keihard gewerkt en er alles aan gedaan, hadden ook minimaal een punt verdiend, maar het heeft niet zo mogen zijn. Het was moeilijk voetballen op het zeer slechte veld en het was meestal opportunistisch wat we lieten zien. Daarin hebben we simpelweg, met name in de laatste fase, te weinig kansen afgedwongen.” aldus Heus.

Het was ook niet fraai voetbal wat de toeschouwers op Zoudenbalch te zien kregen. Het was meer een soort van vechtvoetbal. Daarin lieten beide ploegen zich niet onbetuigd. Uiteindelijk werd een moment van desorganisatie na een verdedigende wissel aan Utrechtse kant de ploeg vlak voor rust fataal. Ondanks een groot veldoverwicht na rust, kwam er in de 0-1 stand geen verandering meer. Als je bedenkt dat Vitesse op een haar na in de laatste wedstrijd voor de winterstop de kampioenspoule miste en dat vlak daarvoor Utrecht met 1-3 van de Arnhemmers verloor, moet je vaststellen dat de ploeg progressie boekt. En dat geeft ook houvast naar de volgende wedstrijden.