Jong FC Utrecht is de tweede helft van het seizoen begonnen met een nederlaag. In Bunschoten-Spakenburg gingen de Utrechtse talenten met 0-2 onderuit tegen FC Dordrecht.

Je zou het bijna Control C, Control V-voetbal kunnen noemen. Ofwel: kopiëren en plakken. Jong FC Utrecht speelt in een waterkoud Bunschoten-Spakenburg namelijk voor bepaald niet het eerst dit seizoen een wedstrijd waarbij aan het einde van de rit kan worden gesteld dat de ploeg minder krijgt dan het verdient. Hetzelfde scenario, een nieuwe avond.

Alles onder controle
Tegen FC Dordrecht heeft Jong FC Utrecht eigenlijk alles wel zo’n beetje onder controle. De Dordtenaren komen er niet of nauwelijks door, worden prima geneutraliseerd. Kansen zijn schaars op De Westmaat, maar de beloftenploeg van de Utrechters krijgt wat mogelijkheden. En een dot van een kans. Die is voor Nick Venema. Na een even lange als imponerende rush stuit de spits van de Domstedelingen op FC Dordrecht-debutant Bryan Janssen.

Hebbes!
Zoals Janssen zijn ploeg een grote dienst bewijst door de inzet van Venema onschadelijk te maken, zo mag Thijmen Nijhuis ook enkele keren de complimenten van z’n ploegmakkers in ontvangst nemen. Vlak voor rust voorkomt de sluitpost met een knappe reflex dat Denis Mahmudov tot scoren komt, en halverwege de tweede helft doet Nijhuis dat opnieuw. Vanuit een vrije trap van Andreias Calcan schiet Mahmudov richting de verre hoek, maar dat heeft Nijhuis voorzien: hebbes!

Toch weer mis
Tien minuten voor tijd gaat het dan toch weer mis voor Jong FC Utrecht. Een moment van onachtzaamheid achterin komt de Utrechters duur te staan. Robert Mutzers snelt richting Nijhuis en schuift, na enig treuzelwerk, de bal dan in de korte hoek: 0-1. Als Jong FC Utrecht vervolgens overschakelt op alles-of-niets en onder anderen Tufan Ӧzbozkurt - hij maakt zijn debuut voor de beloftenploeg - is ingevallen, verdubbelt FC Dordrecht de marge vanuit een penalty die tijdens een tegenstoot wordt afgedwongen. Jafar Arias roeit de bal de onderhoek in: 0-2.

Op naar Oss
Jong FC Utrecht werkt nu toe naar de wedstrijd van vrijdag 19 januari: FC Oss-uit. Die dag speelt overigens ook het eerste elftal van de Domstedelingen; AZ komt dan op bezoek in Stadion Galgenwaard.

Jong FC Utrecht - FC Dordrecht 0-2 (0-0)
79. Robert Mutzers 0-1
88. Jafar Arias 0-2

Gele kaarten: Mitchell van Rooijen, Nick Venema (Jong FC Utrecht), Thomas Kok (FC Dordrecht).

Toeschouwers: 406.

Scheidsrechter: Christian Mulder.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Redouan El Yaakoubi, Robin Zwartjens, Junior van der Velden, Tim Brinkman (83. Tufan Ӧzbozkurt); Rick van der Meer (83. Jeredy Hilterman), Karim Loukili, Matty Willock, Sylla Sow (68. Mohamed Mallahi); Mitchell van Rooijen, Nick Venema.

Opstelling FC Dordrecht:
Bryan Janssen; Antonio Stankov, Daniël Breedijk, Julius Bliek, Luivienno Statia (46. Kino Delorge); Gustavo Hamer, Thomas Kok, Mailson Lima Duarte Lopes (73. Robert Mutzers), Andreias Calcan; Jafar Arias, Denis Mahmudov.