De eerste (oefen)wedstrijd van 2018 staat vandaag op het programma voor FC Utrecht. Vanmiddag (zondag) om 16:00 uur start de testmatch tegen FC Würzburger Kickers. De wedstrijd tegen het Duitse team, uitkomend in de 3. Bundesliga, wordt gespeeld op het complex van La Manga Club.

Het oefenduel is de eerste wedstrijd onder leiding van hoofdtrainer Jean-Paul de Jong. Hij treft bij de tegenstander van vanmiddag oud-profvoetballer Michael Schiele als hoofdcoach. Zijn team staat op plaats 10 in de twee na hoogste afdeling van het Duitse profvoetbal. FC Würzburger Kickers won precies evenveel wedstrijden, als dat het verloor: 8 in totaal. Daarnaast speelden ze 4 keer gelijk.

Beide teams verblijven als voorbereiding op 2018 in La Manga Club en trainen op het prachtige sportcomplex op het terrein. De Duitsers vertoeven al wat langer in Spanje, dit is dag vier van het trainingskamp voor hen. Wel is het treffen met FC Utrecht de eerste wedstrijd voor het team van Schiele.

Volg het live
Voor de thuisblijvers, die toch graag de partij willen volgen, doen we rechtstreeks verslag via Twitter, Instagram en Snapchat. Daarnaast volgt later vanavond een samenvatting van het duel op Youtube.

Volgende oefenwedstrijd in Spanje
Na de oefenwedstrijd tegen FC Würzburger Kickers treffen de Domstedelingen op 10 januari RSC Anderlecht. De wedstrijd tegen het Belgische team begint om 16:00 uur in La Manga.