FC Utrecht heeft de Topweek in eigen huis ongeslagen afgesloten. Na puntendelingen met AZ en Feyenoord (beide duels eindigden in 1-1) werd ook tegen Ajax gelijkgespeeld. Het werd vanmiddag (zondag) 0-0 in Stadion Galgenwaard.

Wat een saves, zeg! David Jensen vertolkt in de slotminuten van de kraker tegen Ajax een absolute heldenrol. De sluitpost van FC Utrecht houdt het hoofd koel en verricht, met een uitzinnige Bunnikside achter zich, meesterlijke reddingen. Een reflex na een waanzinnige scrimmage, een zweefduik waarmee hij een vrije trap van Hakim Ziyech onschadelijk maakt: simpelweg super.

Over en weer
In de wedstrijd FC Utrecht - Ajax golft het spel op en neer. Lang niet altijd gaat het allemaal even gepolijst op de moeilijk bespeelbare grasmat in Stadion Galgenwaard, maar dat het een partij vol passie is, zoveel is zeker. De spelers van FC Utrecht zijn geenszins van plan de Amsterdammers met de volle buit naar huis te laten vertrekken en maken dat van de allereerste tot en met de allerlaatste tel van de partij duidelijk.

Utrechtse kansen
Ondertussen zijn er ook voor de Domstedelingen de nodige aardige kansen. Het eerste écht gevaarlijke wapenfeit van de Utrechters dient zich na de rust aan. Zakaria Labyad ontfutselt de bal van Lasse Schöne en schiet vanaf een meter of 25. Met moeite verwerkt Andre Onana de bal tot corner, waarna Willem Janssen een kopkans krijgt. Hij raakt de bal net niet goed genoeg om het speeltuig vaart en richting mee te kunnen geven.

Onana onder vuur
Ook voor Lukas Görtler volgt er een mooie kans. De Duitser, die in de blessuretijd van de partij zijn tweede gele kaart ontvangt nadat hij al is gewisseld, neemt de bal vol op zijn slof. Met een sliding voorkomt Matthijs de Ligt dat Onana opnieuw aan het werk moet. Yassin Ayoub en Sean Klaiber nemen het Ajax-doel ook nog onder vuur, maar kunnen de door Erik ten Hag opgestelde sluitpost niet verrassen.

Billenknijpen
Aan de andere kant van het veld is het met name in de slotfase zo nu en dan billenknijpen. Met man en macht probeert FC Utrecht de verdedigende nul op het bord te houden, en dat lukt: een gelijkspel is een feit.

FC Utrecht - Ajax 0-0 (0-0)

Gele kaarten: Yassin Ayoub, Willem Janssen (FC Utrecht), Klaas Jan Huntelaar (Ajax).

Rode kaart: 90+1. Lukas Görtler (FC Utrecht, twee keer geel).

Toeschouwers: 21.768.

Scheidsrechter: Danny Makkelie.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Giovanni Troupée, Ramon Leeuwin, Willem Janssen, Mark van der Maarel; Rico Strieder, Sean Klaiber, Yassin Ayoub, Lukas Görtler (58. Cyriel Dessers); Gyrano Kerk (85. Sander van de Streek), Zakaria Labyad.

Opstelling Ajax:
Andre Onana; Joël Veltman, Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Nico Tagliafico; Donny van de Beek, Lasse Schöne, Hakim Ziyech; David Neres, Klaas Jan Huntelaar, Justin Kluivert.