FC Utrecht heeft vanmiddag de eerste wedstrijd van 2018 gelijkgespeeld tegen FC Würzburger Kickers. De wedstrijd eindigde in Spanje zoals deze begon: 0-0.

Opeens komt de bal voor zijn voeten: Gyrano Kerk! Al vallend probeert hij de bal in het doel van doelman Wolfgang Hesl te werken. Maar zijn intikker mist richting en verdwijnt naast het doel. Het is een van de spaarzame kansen in de tweede helft, die zich vooral afspeelt op het middenveld.

Rustige middag voor de keepers
De beide keepers van FC Utrecht hebben weinig om handen deze middag in Spanje. Een paar schoten van buiten de 16 en een makkelijke prooi in de vorm van een kopbal. Twee keer is het even spannend voor het Utrechtse doel. Marco Königs ontvangt een steekbal op maat en schiet.. David Jensen ziet de bal net naast het doel verdwijnen. Ook Nick Marsman steekt zijn handen uit de mouwen in de tweede helft. Hij bokst een schot van de Duitsers zijn doel uit.

Utrechtse kansen
Aan de andere kant is het vooral Zakaria Labyad die het meest aanspraak maakt op een treffer achter zijn naam. Doelman Hesl Wolfgang capituleert niet op de harde schoten van de aanvaller. Ook de ingevallen Nick Venema maakt kans op de eerste treffer van 2018 voor FC Utrecht, maar ook hij weet het net niet te bollen met zijn kopbal.

Hierdoor eindigt de eerste oefenpot op Spaanse bodem in een 0-0 gelijkspel. De volgende tegenstander in Spanje is RSC Anderlecht. De Belgen zijn op woensdag 10 januari de tegenstander. Plaats van handeling is ook dan weer La Manga Club.

Later vanavond volgt een samenvatting op beeld van de wedstrijd.

FC Utrecht - FC Würzburger Kickers 0-0 (0-0)
 
Opstelling FC Utrecht: David Jensen (46. Nick Marsman); Mark van der Maarel (46. Odysseus Velanas), Ramon Leeuwin (68. Dario Dumic), Willem Janssen (85. Maarten Peijnenburg), Robin van der Meer; Urby Emanuelson (75. Chris David), Sean Klaiber (61. Giovanni Troupée), Yassin Ayoub (46. Rico Strieder), Sander van de Streek (75. Matty Willock); Gyrano Kerk (68. Bilal Ould-Chikh), Zakaria Labyad (59. Nick Venema). 
 
Opstelling FC Würzburger Kickers: Wolfgang Hesl;  Anthony Syhre (61. Leonard Langhans), Loannis Karsanidis (46. Sebastian Neumann), Sebastian Schuppan (61. Nico Wagner); Patrick Göbel (46. Maxmillian Ahlschwede), Björn Jopek (46. Jannis Nikolaou), Dennis Mast (46. Kai Wagner); Enis Bytyqi (76. Onur Ünlücifci), Felix Müller (46. Simon Skarlatidis);  Maximillian Breunig (31. Dominic Baumann), Marco Königs (46. Orhan Ademi).