FC Utrecht speelde gisteren (woensdagmiddag) een oefenwedstrijd tegen RSC Anderlecht en won met 4-3. Er werd vier keer gescoord in de laatste vijf minuten van de wedstrijd. Uiteindelijk trok FC Utrecht aan het langste eind. FCUtrecht.nl sprak met trainer/coach Jean-Paul de Jong over de wedstrijd.

Waar FC Utrecht tegen FC Wurzburger Kickers vooral zelf het spel moest maken, nam RSC Anderlecht nu vaak het initiatief. “Ik denk dat we dit keer niet zo dominant in het positiespel waren, maar zeer effectief met de mogelijkheden omgingen” blikt Jean-Paul de Jong terug.

“Na het scoren van een doelpunt waren we de concentratie snel even kwijt” duidt de Jong op de snelle reactie van de Belgen na de 2-0, 3-1 en 4-2. “We geven daarmee de tegenstander de hoop om weer terug te komen in de wedstrijd.”

Enkele doelpunten in de wedstrijd waren van grote klasse, doelpunten die door de toeschouwers in Spanje getrakteerd werden op de nodige positieve geluiden. Jean-Paul de Jong over de doelpunten: “Het stemt me enorm tevreden dat wij uit de gekregen kansen vier doelpunten hebben gemaakt. Ik geniet van elke goal, want die helpen ons de wedstrijd te winnen. Mits we geen doelpunten tegen krijgen.”

Vandaag (donderdag) vliegt FC Utrecht weer terug naar Nederland. De oefenmeester kan terugkijken op een mooi einde van het trainingskamp. “Dit was een goede wedstrijd om het trainingskamp mee af te sluiten. Het draait nu om de eerste competitiewedstrijd. We hebben de basis gelegd om de wedstrijd tegen AZ met vertrouwen tegemoet te zien.”