FC Utrecht - Ajax, editie 2017/2018, eindigde doelpuntloos. FCUtrecht.nl schoof aan bij de persconferentie na afloop van de partij die vanmiddag (zondag) in Stadion Galgenwaard werd gespeeld en schreef mee met de nababbel van trainer/coach Jean-Paul de Jong van FC Utrecht.

“Hier zit een trotse coach. Na drie wedstrijden in één week, waarin je AZ, Feyenoord en Ajax ontvangt in Stadion Galgenwaard, dan weet je van te voren dat het zomaar alle kanten kan opgaan”, begon De Jong zijn terugblik. “Als ik dan zie hoe we dat aangevlogen hebben. Vandaag zó gedisciplineerd in het verdedigen, zó gedisciplineerd in het compact houden en het druk vooruit zetten en daarbij het Ajax onmogelijk te maken om het spel te spelen dat ze graag willen spelen.”

“Ga vooral op deze voet door. En tracht wellicht naar het einde toe, als de ruimtes wat groter worden en Ajax wat meer risico gaat nemen om voor de winst te gaan, onze kansen voor ónze winst te pakken”, had De Jong in de rust tegen zijn team gezegd. “Als we wat geluk hadden gehad, had er een doelpunt bijgezeten. Zoals we tegen Feyenoord een aantal kansen onbenut lieten en de kans op een overwinning lieten liggen, vond ik het vandaag een verdiende uitslag. We sluiten deze week zeer positief af.”

“Vandaag was ik ook enorm trots op het publiek, hoe die achter het team zijn gaan staan”, besloot De Jong. “Ik hoop dat zij dat blijven doen, zodat we het succes verder kunnen voortzetten.”