FC Utrecht en Feyenoord deelden vanavond (woensdag) de punten in Stadion Galgenwaard. De inhaalwedstrijd eindigde in 1-1. FCUtrecht.nl schoof aan in de perszaal van het Utrechtse stadion en schreef mee met de analyse van trainer/coach Jean-Paul de Jong.

“Als ik de kansen tel die we hebben gehad, dan verdiende er wat mij betreft maar één ploeg de winst en dat was FC Utrecht”, opende De Jong zijn nababbel.  

“Het was goed om te zien dat we veel kansen creëerden, maar we waren soms ook naïef door met veel mensen naar voren te lopen. Daardoor verloren we soms de compactheid. Uiteindelijk gaven we aan het einde van de wedstrijd Robin van Persie zelfs nog de kans ons met een heel zure nasmaak op te zadelen”, signaleerde De Jong.

In een goedgevulde persruimte vervolgde De Jong: “Ik vind dat we onszelf vandaag tekort hebben gedaan. We hadden beter met de kansen moeten omgaan. Hadden we dat gedaan, dan hadden we de punten hier in Stadion Galgenwaard gehouden.”

“Daarnaast heb ik enorm genoten van de entourage, van het publiek. Een groot compliment aan de spelers die daar invulling hebben gegeven. We gaan nu met een goed gevoel richting de wedstrijd van zondag tegen Ajax", besloot de Utrechtse oefenmeester.