Het aflopende contract van Karim Loukili is verlengd. De 20-jarige middenvelder zette zijn krabbel onder een nieuwe verbintenis, die hem tot medio 2020 aan FC Utrecht verbindt.
 
Loukili is bezig aan zijn vijfde seizoen bij FC Utrecht en kwam uit voor de nationale jeugdploegen van Nederland en Marokko. In 2013 kwam de creatieve speler over van ADO Den Haag en via FC Utrecht O17 en FC Utrecht O19 stroomde de middenvelder door naar de kern van Jong FC Utrecht. Moest hij afgelopen jaargang veel wedstrijden missen vanwege een blessure, inmiddels maakt hij met regelmaat speelminuten in de ploeg van trainer/coach Robin Pronk.
 
“We zijn te spreken over de ontwikkeling die Karim heeft doorgemaakt. Afgelopen seizoen was voor hem een vervelende jaargang, vanwege blessureleed. Maar hij heeft na een lange revalidatie de draad weer knap opgepakt”, aldus Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam “Dat we vertrouwen hebben in Karim en in zijn potentie, onderstrepen we door middel van deze 2,5 jarige verbintenis.”