Terwijl het vlaggenschip van FC Utrecht vanavond (vrijdag) in Stadion Galgenwaard een sportieve strijd afwerkte met AZ (1-1), speelde in het Frans Heesen Stadion in Oss de beloftenploeg van de Utrechters tegen het vaandelteam van de plaatselijke FC. Het resulteerde in een nederlaag: 2-0 voor de Ossenaren werd het.

Op de kunstgrasmat van het Frans Heesen Stadion kwam Jong FC Utrecht met name in de eerste helft goed voor de dag. Tegen FC Oss, de meest ervaren ploeg in de Jupiler League, slaagden de Utrechters in enkele goede kansen te creeëren. Zo ging Sylla Sow, diagonaal, alleen af op de Osse sluitpost Xavier Mous. Een treffer leverde het niet op.

“We speelden bepalend tijdens de eerste helft”, vertelde trainer/coach Robin Pronk van Jong FC Utrecht vanuit de spelersbus op weg terug naar de Domstad. “We hadden veel de bal, vonden goed de vrije man en speelden van kant naar kant.”

Na de rust veranderden de verhoudingen binnen de lijnen en namen de Brabanders het initiatief. “Aanvankelijk was het nog in balans”, aldus Pronk, die zag dat de Ossenaren met regelmaat probeerden de bal tussen de Utrechtse doelman en de laatste linie in te spelen. “Daaruit ontstond na een klein uur spelen de 1-0”, zei de oefenmeester. Fatih Kamaci passeerde Thijmen Nijhuis.

“Na die 1-0 gooiden we alles op de aanval”, zei Pronk, die Mohamed Mallahi al snel bracht voor Maarten Peijnenburg en even later nog een aanvaller voor een verdediger inbracht: Jeredy Hilterman voor Bart Sinteur. “Er ontwikkelde zich een offensief. Maar in de eindfase waren we uiteindelijk niet daadkrachtig en agressief genoeg. We kwamen wel tot wat voorzetten en geblokte schoten, maar grote kansen bleven uit.”

Het Utrechtse offensief zorgde voor ruimte achterin bij de beloftenploeg. Daarvan profiteerden de Ossenaren vlak voor tijd. Ragnar Oratmangoen zorgde voor de 2-0. “Randje buitenspel was het. Na die tweede treffer, en met nog maar een paar minuten te spelen, was het beslist. Het is jammer dat we onszelf opnieuw niet hebben beloond.”

FC Oss - Jong FC Utrecht 2-0 (0-0)
57. Fatih Kamaci 1-0
87. Ragnar Oratmangoen 2-0

Gele kaarten: Dean van der Sluys (FC Oss), Maarten Peijnenburg (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 1.451.

Scheidsrechter: Kevin van Damme.

Opstelling FC Oss:
Xavier Mous; Dennis Janssen, Lorenzo Piqué, Rick Stuy van den Herik, Niels Fleuren; Dean van der Sluys, Lion Kaak, Istvan Bakx (89. Daan Klomp); Richard van der Venne, Fisayo Adarabioyo (76. Ragnar Oratmangoen), Fatih Kamaci.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Bart Sinteur (83. Jeredy Hilterman), Robin Zwartjens, Junior van der Velden, Tufan Özbozkurt (72. Louk Dekkers); Maarten Peijnenburg (65. Mohamed Mallahi), Karim Loukili, Shayne Pattynama, Sylla Sow; Mitchell van Rooijen, Nick Venema.