De twintigste Eredivisiedriepunter van FC Utrecht van het jaar 2017 is een feit. De ploeg van trainer/coach Erik ten Hag boekte die zege in de stromende regen in De Koel, waar een doelpunt van Gyrano Kerk voldoende was voor het beslissen van de partij tegen VVV-Venlo: 0-1.

Kerk. Een naam die klinkt als een klok, zeker in Venlo. Een week of wat geleden maakt de aanvaller als invaller een treffer tegen VVV-Venlo in een bekerduel, nu doet hij dat als basisklant en is hij daarmee de scherprechter van de Venlose equipe. Op aangeven van Sander van de Streek prikt Kerk de bal in de verre hoek binnen: 0-1.

Heldenrol
Maar de rappe voorhoedespeler is bepaald niet de enige die een heldenrol vervult in Noord-Limburg. Ramon Leeuwin doet dat ook. De verdediger haalt met een acrobatische sprong een door Lennart Thy geschoten bal van de lijn. Daarmee voorkomt de achterhoedespeler de gelijkmaker. Het verschil, zogezegd, tussen een puntendeling en een zege. Een ingreep die dus, als je het zo zou willen beschouwen, twee punten waard is.

Stromende regen
In de stromende regen beukt VVV-Venlo al met al een minuut of zeventig op de Utrechtse deur. David Jensen en zijn defensie geven niet thuis. Ja, de Venlonaren kunnen beuken. Ze kunnen bellen, kloppen, kijken, doen. Maar daar gehoor aan geven? Ha! Mooi niet! FC Utrecht houdt de nul, en pakt dus de punten.

En door!
Zondag al wacht voor FC Utrecht de volgende Eredivisiemissie. Die dag komt Heracles Almelo op bezoek in Stadion Galgenwaard. De pot tegen de Heraclieden begint om 14.30 uur en de kaartverkoop voor de laatste thuispartij van het jaar 2017 is in volle gang.

VVV-Venlo - FC Utrecht 0-1 (0-1)
24. Gyrano Kerk 0-1

Gele kaarten: Ralf Seuntjens (VVV-Venlo), Sean Klaiber, Mark van der Maarel, David Jensen (FC Utrecht).

Toeschouwers: 5.778.

Scheidsrechter: Jeroen Manschot.

Opstelling VVV-Venlo:
Lars Unnerstall; Moreno Rutten (62. Tristan Dekker), Nils Rӧseler, Jerold Promes, Roel Janssen (82. Leroy Labylle); Damian van Bruggen, Ralf Seuntjens, Clint Leemans; Delano van Crooij, Lennart Thy, Torino Hunte (62. Jonathan Opoku).

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Mark van der Maarel, Ramon Leeuwin (78. Dario Dumic), Willem Janssen, Urby Emanuelson; Rico Strieder, Sean Klaiber, Yassin Ayoub, Sander van de Streek; Gyrano Kerk (82. Cyriel Dessers), Zakaria Labyad (89. Lukas Gȏrtler).