Jupiler League-voetbal vanavond in Bunschoten-Spakenburg. De beloftenploeg van FC Utrecht neemt het daar, aan de rode zijde van De Westmaat, vanaf 20.00 uur op tegen Telstar.

“Er gaan momenten komen dat het onze kant op valt”, zei trainer/coach Robin Pronk van Jong FC Utrecht afgelopen week, direct na de 2-1 nederlaag in het Kras Stadion tegen FC Volendam. Andermaal liepen de Utrechtse talenten toen tegen een nipte nederlaag aan. De ommekeer is nabij, ben je dus geneigd te zeggen.

Zevende
In de Jupiler League moet Jong FC Utrecht het vooralsnog doen met positie 20. Tegenstander Telstar staat op de zevende plek van het klassement. Het team van Mike Snoei presteert boven de verwachting van velen, al is de ploeg in de tweede periode minder op dreef dan tijdens het eerste blok wedstrijden van dit seizoen.

Internationale surprises
De selectie van Telstar bestaat uit voornamelijk Nederlandse spelers, maar herbergt ook enkele internationale surprises. Wat te denken van Luxemburgs international Gerson Rodrigues, die eerder dit jaar met de nationale ploeg de sterrenformatie van Frankrijk in een WK-kwalificatieduel op 0-0 wist te houden. Ook een verrijking van de Jupiler League: Andrija Novakovich. De Amerikaanse jeugdinternational wordt door de Witte Leeuwen deze jaargang gehuurd van het Engelse Reading en maakte al zeven goals in de competitie.

Tickets bij de kassa’s
De wedstrijd Jong FC Utrecht - Telstar begint vanavond (vrijdag) om 20.00 uur aan de rode zijde van De Westmaat. Aan de kassa’s van de accommodatie van IJsselmeervogels zijn kaarten vanaf 19.00 uur te koop. Niet van de partij, maar wel benieuwd naar het verloop van de wedstrijd? Flitsen van het duel komen voorbij in het FOX Sports-programma Voetbal op Vrijdag en via Twitter doet FC Utrecht een uitgebreid verslag van het competitieduel