Aan het bezoek aan het MAC3Park Stadion hield FC Utrecht vanavond (vrijdag) een punt over. De Utrechters namen voor de rust de leiding en moesten tien minuten voor tijd de gelijkmaker toestaan. FCUtrecht.nl schoof aan bij de persconferentie na de wedstrijd en schreef mee met de nababbel van trainer/coach Erik ten Hag.

“Laat ik beginnen met het uitspreken van mijn complimenten voor PEC Zwolle”, vertelde de oefenmeester van de Utrechters in een buitengewoon volle persruimte in Overijssel. “PEC Zwolle speelt aansprekend voetbal en beschikt over heel veel voetbalvermogen, zeker op het middenveld. Het is heel moeilijk om tegen die ploeg te spelen”, aldus Ten Hag over de nummer 4 van de Eredivisie.

De manier waarop FC Utrecht de Zwollenaren bestreed, stemde Ten Hag tevreden. “Dat deden we heel goed. Het lukte ons goed om PEC Zwolle te ontregelen. Toen we het eenmaal goed in de greep hadden, hadden we controle over de wedstrijd. We kregen kansen en maakten een geweldige goal”, aldus de oefenmeester van de Utrechters over het doelpunt van Sander van de Streek.

“Na de 0-1 kregen we voor de rust nog enkele kansen, en na de pauze ook direct. Gyrano Kerk kwam in een één-op-één met Diederik Boer”, lepelde Ten Hag op. “Die bal ging er niet in en vanaf dat moment ging PEC Zwolle een ander spel spelen; wat opportunistischer. Nadat we een aantal schoten goed blokten, viel de bal uiteindelijk toch binnen.”

“Voetbal is een resultaatsport”, leidde Ten Hag zijn afsluiter in. “Allebei een punt vanavond, daar moeten we het mee doen.”