FC Utrecht oogstte vanavond (woensdag) drie punten in De Koel, waar het VVV-Venlo met 0-1 versloeg. FCUtrecht.nl schreef tijdens de persconferentie mee met de nabeschouwing van trainer/coach Erik ten Hag.

“Vooraf zei ik tegen onze spelers: ‘Denk niet dat we vandaag lekker gaan voetballen, want daar krijg je hier de tijd en ruimte niet voor.’ Het moest vanavond op een manier die zakelijk zou zijn”, vertelde Ten Hag in de Venlose persruimte.

“Ik was positief verbaasd over hoe we die wedstrijd aannamen”, ging hij verder. “In de eerste fase van de partij speelden we uitstekend spel. Het veldspel was prima en leidde tot aantal mogelijkheden. Dat leverde de 0-1 op en in die fase van de wedstrijd was dat meer dan verdiend.”

De partij kantelde na die 0-1, zag Ten Hag. “VVV is een soort kameleon en kan diverse gedaantes aannemen. Daarin gingen wij te veel mee. VVV gaf wat meer druk. Wij waren niet in staat om onder die druk balbezit te houden. Dat is een vervolgstap die we moeten zetten.”

Tijdens de rust zette Ten Hag de puntjes op de i. “En na de pauze deden we het wat beter, al bleef het aan de bal mager. Vanuit counters konden we wat doen en kregen we mogelijkheden. De kansen die je dan krijgt, moet je killen. Dat deden we niet. We lieten de tegenstander in leven. Dat deden we recentelijk ook tegen PEC Zwolle en nu tegen VVV-Venlo weer. Gelukkig werd dat vandaag niet afgestraft.”

“Onder de streep ben ik ontzettend tevreden met deze overwinning tegen een heel onaangename tegenstander”, aldus Ten Hag. “En dat bedoel ik heel positief.”