FC Utrecht deed zichzelf vanavond (zaterdag) tekort in Breda. In het Rat Verlegh Stadion verloren de Domstedelingen met 3-1 van NAC Breda. FCUtrecht.nl bezocht de persconferentie die door de Parel van het Zuiden werd belegd en schreef mee met de analyse van trainer/coach Erik ten Hag.

“Laat mij beginnen met het feliciteren van mijn collega en de tegenstander”, aldus Ten Hag. “Een verdiende overwinning voor NAC Breda, een onnodige nederlaag voor FC Utrecht. Bij ons ontbrak vandaag een procent.”

Ten Hag baalde van de manier waarop de ploeg de partij aannam. “Je moet met het hart spelen. Een aantal van ons stond op het veld en gaf niet alles. Dat is kwalijk”, aldus de oefenmeester. “Als je ziet hoe de 1-0 ontstaat. Op zo’n situatie hadden we de ploeg voorbereid. Maar toch incasseerden we dat doelpunt. Dat mag niet gebeuren. Dan moet je in de achtervolging.”

“Ook in de box waren we onvoldoende scherp”, zei Ten Hag, die ook niet te spreken was over de manier waarop de 2-0 tot stand kwam. “Hetzelfde verhaal: we worden zo uitgespeeld. Dat is wat ik bedoel met die ene ontbrekende procent.”

FC Utrecht vond via een doelpunt van Cyriel Dessers nog wel de aansluiting. Een kwartier voor tijd werd het 2-1. “We hebben alles op alles gezet om de 2-2 te maken. Die had kunnen vallen.”

“We hebben een schitterend kalenderjaar gespeeld, waarin we een recordaantal punten hebben gepakt en een recordaantal wedstrijden hebben gewonnen. We hebben ons bovendien goed gepositioneerd voor de tweede seizoenshelft”, sloot Ten Hag af. “Maar het is doodzonde, want we hadden nog veel aantrekkelijker kunnen staan. Dit doet pijn. Maar als die pijn is verwerkt, moeten we constateren dat er een ploeg staat die op de goede weg is en heel moeilijk te verslaan is. We hadden er beter voor kunnen staan, maar als je terugkijkt op 2017, dan stemt dat toch tot tevredenheid.”