Verdediger Ramon Leeuwin is met Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam een nieuw FC Utrecht-contract overeengekomen. Het aflopende contract van de 30-jarige achterhoedespeler is tot medio 2020 verlengd en in de nieuwe overeenkomst staat bovendien een optie voor een verlenging van de samenwerking met nog een seizoen.
 
Centrale verdediger Leeuwin maakte in het seizoen 2006/2007 zijn debuut in het betaalde voetbal namens FC Utrecht. De geboren Amsterdammer vloog daarna uit naar AGOVV Apeldoorn, om vervolgens na periodes bij ADO Den Haag en SC Cambuur in de zomer van 2014 terug te keren in de Domstad. Inmiddels heeft Leeuwin 174 Eredivisiewedstrijden op de teller staan, waarvan hij er 97 voor FC Utrecht speelde. In totaal speelde de verdediger 119 officiële duels namens de Utrechters.
 
“In de persoon van Ramon hebben we een verdediger met ervaring én kwaliteit in huis”, zegt Hoofdtrainer/Technisch Manager Erik ten Hag. “Ramon heeft zich de afgelopen seizoenen sterk ontwikkeld. In de groei richting subtop heeft hij zijn stabiele waarde bewezen. Daarom zijn we er blij mee dat we zijn aflopende contract in deze fase van het seizoen al hebben verlengd. Dit zorgt voor zekerheid en daarmee rust bij zowel Ramon als de club. Wij hebben samen het vertrouwen om hogere ambities te verwezenlijken.”