FC Utrecht heeft aan de uitpartij tegen PEC Zwolle een punt overgehouden. Het treffen tussen de Zwolse nummer vier en de Utrechtse nummer vijf van de Eredivisie eindigde vanavond (vrijdag) in 1-1.

Een moment of drie, vier; zeker wel. Supporters van PEC Zwolle knijpen de ogen dicht, trekken de sjaal omhoog en de muts omlaag. Durven het bijna niet te aanschouwen. Denken: hier gaat FC Utrecht ons de nekslag geven. Hier komt de beslissende goal aan. Die gedachten zijn volstrekt begrijpelijk, maar steeds blijken ze onterecht. FC Utrecht krijgt diverse kansen om van de 0-1 voorsprong een nog prettigere 0-2 uitgangspositie te maken, maar laat dat na.

Kerk versus Boer
Soms is dat omdat het nu eenmaal niet meezit. Zoals bij een schot van Gyrano Kerk, vlak voor de rust. Een ouderwetse poeier is dat. Diederik Boer worstelt de bal tegen de paal en ontsnapt zo aan een tweede keer vissen. Een paar minuten eerder al zet Sean Klaiber aanvaller Kerk voor Boer. Dan reageert de doelman goed op een lob van de aanvaller. Na de rust staan beide mannen nog een keer oog in oog met elkaar. Kerk heeft een zee aan tijd als hij afstormt op de sluitpost. Hij neemt te veel tijd en daarmee gaat de kans op de tweede treffer verloren.

Geloof bij de Zwollenaren
Langzaam maar zeker zijn het de Zwollenaren die dan het initiatief nemen. ‘Als jullie de 0-2 niet maken, gaan wij proberen de 1-1 te maken’, stralen ze uit. En dat stralen ze niet alleen uit, zo geschiedt het ook op het plastic gras in het MAC3PARK Stadion in Overijssel. Een kleine tien minuten voor tijd bokst David Jensen een door Bram van Polen geschoten bal naar de zijkant weg en is het Mustafa Saymak die in de rebound de bal in de verre hoek schiet: 1-1.

Ayoub bedient Van de Streek
Daarmee is de openingstreffer van Sander van de Streek in zekere zin weggepoetst. De middenvelder maakt een kwartier voor rust de 0-1 in Zwolle. Yassin Ayoub ziet zijn ploegmaat bij de tweede paal staan en besluit vervolgens hem de bal te doen toekomen. Van de Streek klaart van dichtbij de klus: 0-1.

Volgende horde: Feyenoord-thuis
Wat de volgende partij is voor FC Utrecht? Een pracht van een affiche. Feyenoord komt op zondag 10 december op bezoek in Stadion Galgenwaard. De kaartverkoop voor die kraker is in volle gang en verloopt bijzonder voorspoedig. Tickets zijn verkrijgbaar via internet en in de FC Utrecht Fanshop.

PEC Zwolle - FC Utrecht 1-1 (0-1)
33. Sander van de Streek 0-1
83. Mustafa Saymak 1-1

Gele kaarten: Dirk Marcellis (PEC Zwolle), Urby Emanuelson, Sander van de Streek (FC Utrecht).

Toeschouwers: 13.250.

Scheidsrechter: Ed Janssen.

Opstelling PEC Zwolle:
Diederik Boer; Kingsley Ehizibue, Dirk Marcellis, Bram van Polen, Nicolás Freire (61. Erik Bakker); Mustafa Saymak, Rick Dekker, Ryan Thomas; Younes Namli (81. Piotr Parzyszek), Stef Nijland (61. Terell Ondaan), Youness Mokhtar.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Sean Klaiber, Mark van der Maarel, Ramon Leeuwin (40. Giovanni Troupée), Willem Janssen, Urby Emanuelson (80. Edson Braafheid); Rico Strieder, Sander van de Streek, Yassin Ayoub; Gyrano Kerk (89. Lukas Gȍrtler), Zakaria Labyad.