De beloftenploeg van FC Utrecht slaagde er vanavond (maandag) niet in een voorsprong over de streep te trekken tegen FC Emmen. Na een 1-0 ruststand verlieten de Emmenaren met een glimlach Stadion Galgenwaard: 1-2. FCUtrecht.nl sprak na afloop van de partij met trainer/coach Robin Pronk van de Utrechtse beloftenformatie.

“Het is bepaald niet de eerste keer dat we op deze manier een wedstrijd verliezen”, vertelde Pronk in de catacomben van Stadion Galgenwaard. “Die zeer grote kans van Mitchell van Rooijen? Natuurlijk, dat had de 2-0 kunnen zijn. Dan heb je een marge. Of je dan wint, dat weet je niet. Maar het geeft wel meer vertrouwen.”

Na met een 1-0 voorsprong aan de thee te zijn gegaan, kreeg Jong FC Utrecht het in het derde kwart van de partij zwaar te verduren. FC Emmen zette de Utrechtse talenten vast. “In die fase kwamen we onder flinke druk te staan. We kregen de 1-1 en de 1-2 ook tegen in dat deel van de wedstrijd. Het is niet de eerste keer dat ons dit is overkomen.”

“We werken hard”, aldus Pronk. “Resultaat kan stimuleren, maar nu verloren we met 2-1. Vorig seizoen was het vaker nét wel dan deze jaargang; dan is het juist vaker nét niet. Goed; ik vond wel dat we vandaag een prima eerste helft speelden. We hadden alleen moeite dat niveau vast te houden.”