Bepaald niet voor de eerste keer dit seizoen verloor Jong FC Utrecht een wedstrijd waarin het op minimaal een punt recht had gehad. Telstar was vanavond (vrijdag) in Bunschoten-Spakenburg de meest gelukkige ploeg: 0-1. FCUtrecht.nl zocht trainer/coach Robin Pronk in de catacomben van De Westmaat op voor een nababbel.

“Een hele rij met 2-1 nederlagen, nu weer een 1-0”, verzucht oefenmeester Pronk in de spelerstunnel van het IJsselmeervogels-complex. “Als je de wedstrijd van vandaag ziet, dan hoop ik alleen maar dat we het gaan volhouden. Een doelpunt van ons hing lange tijd in de lucht, we verdienden de goal echt.”

Maar tussen ‘verdienen’ en ‘krijgen’ zit soms een groot verschil; zo ook in dit geval. Waar Jong FC Utrecht lange tijd op een treffer aanspraak maakte, scoorde Telstar ‘m. Na een fraai hakballetje van invaller en smaakmaker Gerson Rodrigues schoot Melvin Platje snoeihard de bal in de verre hoek: 0-1. “Wij hadden eigenlijk na 25 tellen al moeten scoren”, zei Pronk. “Die bal eindigde op de lat. Vervolgens maakte hun keeper (jeugdinternational Rody de Boer, red.) het verschil. Thijmen Nijhuis keepte trouwens ook een prima partij, maar de goalie van Telstar hield alles tegen.”

“Ik kan de jongens niets verwijten”, concludeerde Pronk. “Ze hebben ervoor geknokt en de boel goed onder druk gezet. We hebben alles geprobeerd vandaag, maar dat bleek tevergeefs en dus zijn we zwaar teleurgesteld.”

Het spel blijft vertrouwen bieden. “We spelen met jonge knaapies. We moeten doorgaan, opleiden, sterker worden”, besloot Pronk.