FC Utrecht O17 heeft de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft niet in winst kunnen omzetten. Het verloor, weliswaar onverdiend, met 1-3 van Vitesse. FC Utrecht wist al eerder dat het dit seizoen de kampioenscompetitie niet ging halen. Toch waren de mannen van trainer Ruud Heus erop gebrand om het jaar goed af te sluiten. Het team ging dan ook voortvarend van start en zette de leeftijdsgenoten uit Arnhem continu onder druk. De eerste helft was het dan ook de thuisploeg die overheerste, maar desondanks stond het bij de rust met 0-2 achter. Een persoonlijke fout achterin na zo’n 25 minuten spelen en de zoveelste corner waren in twee minuten tijd daar verantwoordelijk voor. Vitesse was daarvoor nog geen enkele keer voor het doel van keeper Wessel Speel verschenen. De kansen aan de andere kant waren niet echt aan de Utrechtse voorwaartsen besteed. Spits Sem van Zwieten was nog het dichtste bij, maar zijn schot spatte uiteen op de paal.

Na rust was er al snel de aansluiting via Amoros Nshimirimana. Utrecht ging daarna op jacht naar de gelijkmaker. Doordat Utrecht ook wat meer ruimte weggaf, kreeg Vitesse ook een aantal aardige kansen, maar Wessel Speel voorkwam met enkele goede reddingen dat deze verzilverd werden. De beslissing viel vlak voor tijd. Utrecht is dit seizoen niet echt gelukkig met de arbitrage, die in eerdere wedstrijden cruciale beslissingen heeft genomen in het nadeel van de ploeg. En ook nu mochten de Utrechters zich beklagen. Een door de verdediging van Vitesse weggewerkte bal werd op appelleren van de Arnhemse bank volledig ten onrechte door de scheidsrechter van dienst tot hoekschop gepromoveerd. Prompt viel uit deze hoekschop de beslissende 1-3. Utrecht kwam daarna nog tot één geweldige kans voor de ingevallen Ayouba Kosiah, die een voorzet van Nshimirimana zo voor het inschieten had. Zijn inzet verdween echter aan de voor Utrecht verkeerde kant van de paal langs.

Trainer Ruud Heus was kort en bondig in zijn analyse: “We hebben het grootste gedeelte van de wedstrijd gedomineerd en best aardig gespeeld, maar creëren voorin te weinig en geven de doelpunten te gemakkelijk weg. Over de inzet van de jongens kan ik niets zeggen, want die was weer prima.”

FC Utrecht zal na de winterstop gaan spelen in de zgn. “1e divisie hoog”, waar het met tien ploegen moet strijden om een plaats bij de eerste zes teneinde het eredivisieschap volgend seizoen veilig te stellen. Gezien het spel van de laatste weken van de ploeg, kan Utrecht die strijd met vertrouwen tegemoet zien.

De ploeg en de technische staf wenst een ieder fijne feestdagen, goede jaarwisseling toe en tot ziens in 2018.

“24  0-1  Vitesse
“26  0-2  Vitesse
“42  1-2  Amoros Nshimirimana
“76  1-3  Vitesse

Opstelling FC Utrecht O17: Wessel Speel, Valentijn Beck (“41 Sedessio Spier), Rick Meissen, Christopher Mamengi, Djevencio van der Kust, Raymond Huizing, Aaron Agbomson (“52 Fabio Hendriksen), Malik Trustfull (“78  Sam Tel), Sem van Zwieten (“71 Ayouba Kosiah), Oussama Alou (“76 Salvador Rang), Amoros Nshimirimana.