De laatste wedstrijd van kalenderjaar 2017 is er voor FC Utrecht één om snel te vergeten. De Domstedelingen liepen in het Rat Verlegh Stadion tegen een 3-1 nederlaag aan tegen NAC Breda.

Het is een doelpunt dat hoop geeft. Een kwartier nog te spelen is er bij de Eredivisiewedstrijd NAC Breda - FC Utrecht en de 2-0 achterstand wordt teruggebracht tot 2-1. Cyriel Dessers is het, nota bene hij die zo goed rendeert in het Bredase stadion, die namens de Utrechters scoort. Tegendraads schiet de Belgische invaller de bal binnen.

Kom maar met die stormloop
En dan kan de Utrechtse stormloop beginnen. NAC Breda staat onder druk, lijkt aan het wankelen te zijn gebracht. Het is nu een kwestie van doorzetten, een kwestie van ballen in die zestien pompen en Mark Birighitti een rotavond verzorgen. Maar hoewel de ploeg van trainer/coach Erik ten Hag nog wel enkele kansen krijgt, zit het er deze avond niet in.

Angelino velt het vonnis
Een gelijkmaker blijft uit. Sterker nog: in de vierde minuut van de toegevoegde tijd maakt Jose Angel Angelino Tasende aan alle onzekerheid een einde. De Spanjaard krijgt een vrije trap te nemen na een overtreding van Rico Strieder, die met twee keer geel en dus rood moet inrukken. Angelino krult de bal mooi in de hoek: 3-1.

Moeizame pot
FC Utrecht speelt een moeizame pot op de Bredase grasmat. De ploeg heeft het lastig met de taaie Bredanaars, die halverwege de eerste helft op een 1-0 voorsprong komen via de Spanjaard Pablo Mari. Halverwege de tweede helft is het een andere Manchester City-huurling die toeslaat namens de Parel van het Zuiden: Thierry Ambrose schiet van dichtbij raak: 2-0.

Winterstop
Voor FC Utrecht breekt nu de winterstop aan. De ploeg uit de Domstad hervat de competitie op vrijdag 19 januari met een thuiswedstrijd tegen AZ.

NAC Breda - FC Utrecht 2-1 (1-0)
26. Pablo Marí 1-0
71. Thierry Ambrose 2-0
75. Cyriel Dessers 2-1
90+4. Jose Angel Angelino Tasende

Gele kaarten: Bart Meijers, Mark Birighitti (NAC Breda), Rico Strieder, Cyriel Dessers (FC Utrecht).

Toeschouwers: 18.769.

Scheidsrechter: Reinold Wiedemeijer.

Opstelling NAC Breda:
Mark Birighitti; Fabian Sporkslede, Bart Meijers, Pablo Marí, Jose Angel Angelino Tasende; Gianluca Nijholt, Manu García, Rai Vloet (83. Thomas Enevoldsen); Giovanni Korte, Thierry Ambrose (90+4. James Horsfield), Mounir El Allouchi.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Mark van der Maarel (59. Giovanni Troupée), Ramon Leeuwin, Willem Janssen, Urby Emanuelson; Rico Strieder, Sean Klaiber (81. Nick Venema), Yassin Ayoub (40. Cyriel Dessers), Sander van de Streek; Gyrano Kerk, Zakaria Labyad.