Het gonsde al enige tijd rond op Zoudenbalch, dat FC Utrecht O19 zich had geplaatst voor de Kampioenspoule voor O19 teams. Samen met AZ, Feyenoord, NEC/FC Oss, ADO Den Haag, Ajax, PSV en ofwel Vitesse ofwel sc Heerenveen doen zij na de winterstop een gooi naar het landskampioenschap.

De definitieve plaatsing kon eerst bekend gemaakt worden na de speelronde van afgelopen weekeinde. Daarin verloren de Utrechters weliswaar van Vitesse O19 met 3-1, maar zijn zij niet meer te achterhalen voor de naaste concurrentie. De afgelaste thuiswedstrijd tegen NEC/FC Oss doet er dus niet meer toe, zodat NEC/FC Oss het verzoek indiende om de wedstrijd uit het programma te schrappen, wat door de KNVB werd toegestaan.

Verlies tegen de Arnhemmers kon de ploeg zich permitteren en dat was jammer genoeg in de wedstrijd terug te zien. Waar Vitesse zich het snot voor de ogen liep voor een goed resultaat (zij hebben tenslotte nog wat te winnen), lieten de Utrechters het na om net even dat stapje extra te zetten. Of te scoren waardoor er veel meer een wedstrijd zou zijn ontstaan. 

In plaats daarvan kwam Vitesse via een dubieuze penalty (wel héél gemakkelijk gegeven door arbiter d'Onorio) op voorsprong, welke in de 2e helft binnen 3 minuten werd uitgebouwd naar 3-0. Daar gingen aan Utrechtse zijde enkele persoonlijke fouten aan vooraf.

Pas laat in de 2e helft deden de gasten wat terug, in de persoon van Mohamed Mallahi die de 3-1 liet aantekenen. Het werd ook de eindstand.

De analyse van de trainer:"We zijn geslacht na 2 gevalletjes van onoplettendheid. En dat ook nog eens in een tijdsbestek van 3 minuten. Ik heb geen winnaarsmentaliteit gezien, vandaag. We hebben het Vitesse gemakkelijk gemaakt. Bij hen was wél te zien dat er wat te winnen was vanmiddag".

Vitesse O19 - FC Utrecht O19 3-1
30. 1-0 Nikolas Agrafiotis
53. 2-0 Richie Musaba
55. 3-0 Hicham Acheffay
77. 3-1 Mohamed Mallahi

FC Utrecht O19
Joey Houweling, Dehninio Muringen, Ruben Hoogenhout, Tommy St Jago, Gabriel Culhaci, Dragos Albu (46. Khalid Khajoui), Mohammed Mallahi, Stijn Schilder, Dereck Darkwa (74. Vinicius Loureiro), Rayan el Azrak, Zep Swijghuisen (57. Jayden Macnack).

De winterstop is nu ingegaan. Het programma gaat weer van start op donderdag 4 januari 2018. Op zaterdag 13 januari 2018 begint de competitie. De tegenstander is nu nog niet bekend.

Spelers en technische staf van FC Utrecht O19 wenst iedereen fantastische feestdagen, een Vrolijk en Gelukkig Kerstfeest en een spetterend begin van 2018. En vooral heel veel gezondheid!!