Een goede eerste helft heeft Jong FC Utrecht vanavond (maandag) in Stadion Galgenwaard geen goed vervolg kunnen geven. FC Emmen trok aan het langste eind: 1-2.

Jeroen Veldmate laat een bal van z’n voet springen. Hij speelt niet zijn doelman Dennis Telgenkamp aan, maar schuift het leer in de voeten van Mitchell van Rooijen. De Houtense jeugdinternational van Jong FC Utrecht omspeelt de sluitpost maar komt vervolgens niet tot een schot. Een dot van een kans op het verdubbelen van de voorsprong is daarmee verdwenen.

Ervaren doelpuntenmakers
Aan de andere kant van het veld tonen de geroutineerde Emmense aanvallers Alexander Bannink en Michiel Hemmen zich een stuk doelgerichter. Bannink (27) schiet knap diagonaal de 1-1 binnen, tien minuten na de rust. Weer een minuut of tien later werkt Hemmen (30) van dichtbij de 1-2 tegen de touwen.

Mooie goal van David
Daarmee is de voorsprong van Jong FC Utrecht verworden tot een achterstand. De manier waarop de Utrechters de leiding nemen, is nochtans zeer fraai. Chris David is de maker van de goal. Vanaf een meter of twintig krult hij de bal in de hoek. Keeper Telgenkamp staat als aan de grond genageld: 1-0.

Vrijdag naar Volendam
Voor Jong FC Utrecht staat vrijdag de volgende partij op de rol. Dan gaat de ploeg van trainer/coach Robin Pronk naar het Kras Stadion, waar FC Volendam de tegenstander is.

Jong FC Utrecht - FC Emmen 1-2 (1-0)
22. Chris David 1-0
55. Alexander Bannink 1-1
64. Michiel Hemmen 1-2

Toeschouwers: 698.

Scheidsrechter: Clay Ruperti.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Menno Heus; Redouan El Yaakoubi, Maarten Peijnenburg, Junior van der Velden, Robin van der Meer; Odysseus Velanas, Matty Willock, Chris David (81. Karim Loukili), Mitchell van Rooijen; Lukas Görtler, Sylla Sow (81. Jeredy Hilterman).

Opstelling FC Emmen:
Dennis Telgenkamp; Gersom Klok, Keziah Veendorp, Jeroen Veldmate (77. Youri Loen), Nick Bakker; Hilal Ben Moussa (86. Willem Huizing), Glenn Bijl, Alexander Bannink; Cas Peters, Michiel Hemmen (67. Thijs Dallinga), Tim Siekman.