Jong FC Utrecht delft in een koud Kras Stadion het onderspit tegen FC Volendam. Nick Venema maakte het Utrechtse doelpunt in Volendam, maar het leverde geen punten op: 2-1.

Zit-ie? Ja, de scheidsrechter wijst naar de stip: doelpunt voor Jong FC Utrecht. Na een scrimmage voor het doel is het dan toch weer Nick Venema die precies op de goede plek staat om de bal tegen de touwen te schieten. Het doelpunt blijkt te laat te komen en levert de Domstedelingen geen punten op. Het duel eindigt met een rode kaart voor Teije ten Den, vanwege een slaande beweging richting Junior van der Velden.

Tegenslag voor rust
Vlak voor rust verdubbelt Enzo Stroo de marge voor zijn team. Een perfect afgemeten voorzet Ties Evers wordt binnen getikt door de spits van de Wijdbroeken. Een fikse tegenslag voor de Domstedelingen, die zich opmaken voor een tweede helft waar de achterstand omgebogen moet worden.

Het mooiste doelpunt van de avond
Na ruim een kwartier spelen werd het mooiste doelpunt van de avond gescoord. Nick Doodeman wordt niet aangepakt rond het 16-meter gebied van Jong FC Utrecht en krult de bal precies achter Nick Marsman. Geen redden aan voor de keeper, een mooi doelpunt van Doodeman: de 1-0 is een feit.

Nieuwe kans
Net als afgelopen maandag verliest de equipe van Robin Pronk met 2-1. Volgende week vrijdag een nieuwe kans voor de Domstedelingen. In Spakenburg-Bunschoten spelen ze tegen sc Telstar.
 
FC Volendam – Jong FC Utrecht: 2-1 (2-0)
17. Nick Doodeman
40. Enzo Stroo
85. Nick Venema

Toeschouwers: 2.847

Scheidsrechter: Laurens Gerrets

Rode kaart: Teije ten Den

Opstelling Jong FC Utrecht:
Nick Marsman; Redouan el Yaakoubi (54. Bart Sinteur), Maarten Peijnenburg, Junior van der Velden, Tim Brinkman; Mitchell van Rooijen, Rick van der Meer (54. Sylla Sow), Shayne Pattynama; Jeredy Hilterman, Karim Loukili, Nick Venema.

Opstelling FC Volendam:
Hobie Verhulst; Ties Evers, Erik Schouten, Daan Klinkenberg, Gijs Smal; Nick Doodeman, Joey Veerman, Nick Runderkamp (71. Gerry Vlak); Kevin Vissers, Enzo Stroo (81. Teije ten Den), Rodney Antwi (89. Paul Kok).