Voor Jong FC Utrecht zit de eerste helft van seizoen 2017/2018 erop. De Utrechters verloren vanavond (zaterdag) in Limburg met 3-1 van Fortuna Sittard. Die ploeg pakte dankzij de overwinning op de Utrechtse talenten de tweede periodetitel in de Jupiler League. FCUtrecht.nl belde met trainer/coach Robin Pronk voor een terugblik op de partij.

In de eerste tien minuten van de partij en de laatste tien minuten van het duel was Jong FC Utrecht op z’n sterkst in Limburg.. “Maar het was ook in een tijdsbestek van tien minuten, tussen minuut 25 en 35 namelijk, dat we de partij uit handen gaven”, aldus oefenmeester Robin Pronk van de Utrechtse beloftenploeg. “Bij de 1-0 werd er heel slecht verdedigd, de 2-0 ontstond vanuit een vrije trap”, zegt Pronk vanuit de spelersbus.

“We begonnen heel goed aan de wedstrijd en kregen ook enkele goede kansen”, vervolgt Pronk. “Daarna kwam Fortuna Sittard er goed op, maar wisten we de partij wel in balans te houden tegen een ploeg in vorm; tegen een team dat speelde om de tweede periodetitel te winnen.”

Fortuna Sittard’s krachten leken na de rust wat weg te ebben. Het team van Sunday Oliseh speelde midweeks nog een partij in de achtste finale van de KNVB Beker. De krachten leken beperkt. “Via invaller Mohamed Mallahi kregen we een grote kans op de 2-1. Die ging er niet in. Even later, tien minuten voor tijd, scoorde Mohamed dan wel de 2-1. Vanaf dat moment gingen we 1-op-1 spelen en alle risico’s nemen”, legt Pronk uit. “Helaas viel vervolgens de 3-1.”

De 16-jarige Dragos Albu viel, net als Mallahi, in Limburg in bij Jong FC Utrecht. Het was het profdebuut van de Roemeen, die meteen flink aan de bak moest. “Het tempo lag vanavond hoog. Dit is wat hij moet leren. Het is mooi dat we spelers in deze situaties kunnen brengen, daar worden ze beter van. Fortuna Sittard-uit was een topwedstrijd in een mooie ambiance. Dit zijn de wedstrijden waarin wij het als beloftenploeg kunnen laten zien. Dat hebben we vandaag uiteindelijk niet goed genoeg gedaan, maar we speelden vanwege het feit dat het eerste elftal gelijktijdig in Breda tegen NAC speelde ook wel met een extreem jonge ploeg.”

Fortuna Sittard - Jong FC Utrecht 3-1 (2-0)
27. Finn Stokkers 1-0
33. Finn Stokkers 2-0
81. Mohamed Mallahi 2-1
88. Finn Stokkers 3-1

Gele kaarten: Wessel Dammers, André Vidigal (beiden Fortuna Sittard).

Toeschouwers: 7.032.

Scheidsrechter: Rob Dieperink.

Opstelling Fortuna Sittard:
Miguel Santos; Christopher Braun, Perr Schuurs, Wessel Dammers, Clint Essers; Dries Saddiki, Djibril Dianessy, Jorrit Smeets (65. Kai Heerings); Lisandro Semedo (79. Stefan Askovski), Finn Stokkers, André Vidigal (90. Raghmani Carli).

Opstelling Jong FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Redouan El Yaakoubi, Robin Zwartjens, Junior van der Velden, Tim Brinkman (46. Bart Sinteur); Maarten Peijnenburg, Karim Loukili, Shayne Pattynama (79. Dragos Albu), Sylla Sow; Mitchell van Rooijen, Jan-Willem Tesselaar (59. Mohamed Mallahi).