In een aantrekkelijke wedstrijd trok Jong FC Utrecht vanavond (vrijdag) aan het kortste eind tegen Telstar. De Domstedelingen verdienden op basis van het vertoonde spel en de kansen die daaruit ontstonden tenminste een punt, maar Melvin Platje besliste anders: 0-1.

Elf Witte Leeuwen, die weet Jong FC Utrecht eigenlijk best goed te temmen deze vrijdagavond in Bunschoten-Spakenburg. Maar op het moment dat Telstar na een dik uur spelen een wissel toepast en Gerson Rodrigues inbrengt - speler van de nationale ploeg van Luxemburg; de Rode Leeuwen - verandert er wat. Telstar zorgt met tien witte en een rode leeuw voor meer gevaar en het duurt niet lang voordat de ploeg uit IJmuiden de leiding neemt.

Platje peert ‘m binnen
Maker van de goal is Melvin Platje. De ervaren aanvaller, die in het verleden al uitkwam voor clubs uit Azerbeidzjan, Duitsland, Frankrijk en België, schiet de bal na goed voorbereidend werk van Luxemburgs international Rodrigues in de verre hoek: 0-1. Thijmen Nijhuis, die een prima partij speelt, heeft het nakijken.

De Boer krijgt hulp
De vakbroeder van Nijhuis die op de loonlijst van Telstar staat, Rody de Boer, weet op de kunstgrasmat van IJsselmeervogels van geen wijken. Hoe de Utrechtse talenten het ook proberen; de bal is steeds een prooi voor De Boer. En die ene keer dat hij de bal niet kan tegenhouden, krijgt hij hulp van het aluminium. Dat wordt al na 25 seconden geraakt door Nick Venema, wiens inzet vijf centimeter te hoog gaat om voor een openingstreffer te zorgen.

Aantrekkelijke partij
Voor ruim vierhonderd toeschouwers in Bunschoten-Spakenburg voltrekt zich na die flitsende opening een aantrekkelijke partij, al gaan de meesten van hen toch met een voetbalkater naar huis. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat de beloftenploeg van FC Utrecht voor de zoveelste keer dit seizoen minder krijgt dan het verdient.

Fortuna Sittard-uit
Op zaterdag 23 december gaat Jong FC Utrecht op bezoek bij Fortuna Sittard. De partij in Limburg begint die dag om 19.45 uur. Elders in Nederland, in Breda om precies te zijn, speelt het eerste elftal dan tegen NAC.

Jong FC Utrecht - Telstar 0-1 (0-0)
73. Melvin Platje 0-1

Gele kaarten: Tim Brinkman (Jong FC Utrecht), Rodny Lopes Cabral, Toine van Huizen (Telstar).

Toeschouwers: 431.

Scheidsrechter: Erwin Blank.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Redouan El Yaakoubi, Maarten Peijnenburg, Junior van der Velden, Tim Brinkman; Chris David (46. Shayne Pattynama), Matty Willock, Karim Loukili (79. Jan-Willem Tesselaar), Sylla Sow; Mitchell van Rooijen, Nick Venema (68. Jeredy Hilterman).

Opstelling Telstar:
Rody de Boer; Rodny Lopes Cabral, Toine van Huizen, Donny van Iperen, Elso Brito; Frank Korpershoek, Mohammed Osman (84. Jasper van Heertum), Jerdy Schouten; Melvin Platje (90+2. Anass Najah), Andrija Novakovich, Mohammed Hamdaoui (63. Gerson Rodrigues).