De beloftenploeg van FC Utrecht stroopt de mouwen vanavond (vrijdag) op in Volendam. Daar is vanaf 20.00 uur de plaatselijke FC de tegenstander van de talenten uit de Domstad.

Het lukte Jong FC Utrecht maandag niet een voorsprong tegen FC Emmen vast te houden. Na de 1-0 van Chris David kwamen de geroutineerde Emmenaren in de tweede helft via Alexander Bannink (1-1) en Michiel Hemmen (1-2) langszij. De Domstedelingen staan op de twintigste plek; FC Volendam heeft één punt meer en staat twee posities hoger dan de Utrechters.

Oude bekende Antwi op dreef
Eén van de sterkhouders van de Volendammers is voormalig (Jong) FC Utrecht-speler Rodney Antwi. De rappe flankspeler zou je, met wat gevoel voor dramatiek, zelfs De Man in Vorm van Het Andere Oranje kunnen noemen. Antwi scoorde immers tijdens de vorige twee wedstrijden die FC Volendam speelde. Mede dankzij de treffers van de bij FC Utrecht opgeleide aanvallers pakten de Noord-Hollanders punten tegen Almere City FC (1-1) en Jong AZ (0-2).

Gaan voor de winst
“Resultaat kan stimuleren”, zei trainer/coach Robin Pronk van Jong FC Utrecht afgelopen maandag al, na afloop van de met 2-1 verloren partij tegen FC Emmen. Na FC Eindhoven, Almere City FC en De Graafschap was dat al de vierde equipe die van de Utrechtse beloftenploeg wist te winnen nadat de Domstedelingen de leiding hadden genomen. “Eén ding is zeker: vrijdag moet er gewonnen worden”, voegde aanvoerder Maarten Peijnenburg daar aan toe.

Live verslag
Enkele tientallen FC Utrecht-supporters reizen vanavond af naar Volendam om de beloftenploeg aan te moedigen in het Kras Stadion. Ben je niet van de partij maar wél benieuwd naar het verloop van de wedstrijd, volg dan het verslag dat FC Utrecht doet via Twitter. Flitsen van de match passeren overigens ook de revue in het FOX Sports-programma Voetbal op Vrijdag, dat om 19.50 uur begint.